Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Ε - ΑΤΡΙΚΑ

Ένας στους δέκα θα βιώσει την κρίση πανικού έπειτα από κάποιο έντονο γεγονός
Ένας στους δέκα θα βιώσει την κρίση πανικού έπειτα από κάποιο έντονο γεγονός

Τι είναι η κρίση πανικού και πως αντιμετωπίζεται

28-01-2017

Οι κρίσεις πανικού μπορούν να προσβάλουν όλους τους ανθρώπους και η σοβαρότητά τους εξαρτάται από τον αριθμό προσβολών πανικού. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να έχουν ελάχιστες σε όλη τους τη ζωή ενώ άλλοι από μια έως δύο προσβολές το μήνα ή αρκετές μέσα σε μία εβδομάδα.

Οι κρίσεις πανικού είναι έντονες αλλά δεν έχουν θεωρηθεί ως επιβλαβείς  για τη σωματική και ψυχική υγεία του ατόμου. Ωστόσο η κρίση πανικού εμφανίζεται έπειτα από έντονο άγχος, αναστάτωση, ανησυχία αλλά και φόβο του ατόμου. Εκτός από την ψυχική αναστάτωση εμφανίζονται και σημάδια στο σώμα του ατόμου όπως ταχυπαλμίες, τρόμος, εφίδρωση και ναυτία.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης πανικού υπάρχουν δύο τύποι θεραπείας και αυτοί είναι η ψυχοθεραπεία και η φαρμακευτική αγωγή. Σε κάθε περίπτωση όταν εμφανίζονται τέτοια σημάδια πρέπει να επισκέπτεστε το γιατρό σας.

Από ότι δείχνουν πάντως οι μέχρι τώρα έρευνες ένας στους δέκα θα βιώσει την κρίση πανικού έπειτα από κάποιο έντονο γεγονός. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε για να αποφύγετε τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις είναι η άσκηση, η καταπολέμηση των φόβων, η σωστή διατροφή και φυσικά το να διώξετε το άγχος και να δίνετε στον εαυτό σας στιγμές χαλάρωσης.