Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
VODAFONE

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το 11ο Δημοτικό Σχολείο
Το 11ο Δημοτικό Σχολείο

Το 11ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης ταξίδεψε στην Ιταλία!

12-12-2018

Πέντε εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν στην πρώτη διακρατική συνάντηση του Ευρωπαικού προγράμματος Erasmus+ - Δράση ΚΑ229 – Συμπράξεις μεταξύ σχολείων για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών- με τίτλο “Log in Nature” (Μπαίνω στη Φύση) που υλοποιεί το σχολείο τα έτη 2018-2020.

Μαζί με το 11ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από την Ιταλία, την Πολωνία, την Λετονία, την Πορτογαλία και την Ρουμανία. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Scandicci, προάστιο της Φλωρεντίας στην Ιταλία.

Οι εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης ήρθαν σε επαφή με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου “Istituto Comprensivo Rossella Casini” καθώς και με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους και τους δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να ενημερωθούν πάνω σε εκπαιδευτικά θέματα και να οργανώσουν το διετές προγραμμα.

Καθώς το θέμα του προγράμματος είναι η φύση, οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε σεμινάριο διαβίωσης στη φύση στο “Centro educazione ambientale “Panta Rei” στο Passignano sul Τrasimeno της Umbria.

Οι διοργανωτές της συνάντησης φρόντισαν επίσης να ξεναγήσουν τους φιλοξενούμενους εκπαιδευτικούς σε χώρους πολιτιστικού, ιστορικού αλλά και οικολογικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Φλωρεντίας καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Τοσκάνης.