Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στιγμιότυπο από τη σημερινή διαμαρτυρία στο ιατρείο του Τυχερού.
Στιγμιότυπο από τη σημερινή διαμαρτυρία στο ιατρείο του Τυχερού.

Τυχερό: Εβρίτες βγήκαν στους δρόμους για την υποβάθμιση 2 περιφερειακών ιατρείων (video)

26-01-2022

Οι Εβρίτες αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο ιατρείο του Τυχερού, με αφορμή την υπολειτουργία δύο περιφερειακών ιατρείων της περιοχής.

Τον λόγο στη συγκέντρωση πήρε ο δήμαρχος Σουφλίου κ. Καλακίκος, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού κ. Δαρούσης, η εκπρόσωπος τύπου της κ. Γκαρά αλλά και ο κ. Τάκης Τοψίδης, ο κ. Μαλτέζος Μενέλαος και ο κ. Σάκης Λογαρας, μέλος της Επιτροπής του Αγώνα.

Οι κάτοικοι του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής διαμαρτύρονται διότι στο περιφερειακό ιατρείο Τυχερού υπάρχει γιατρός μόνο 3 φορές το μήνα και στο ιατρείο του Προβατώνα ο γιατρός πηγαίνει μόνο μία φορά το μήνα, ενώ οι ανάγκες των κατοίκων είναι περισσότερες σε θέματα υγείας.

Έτσι η επιτροπή Φορέων Τυχερού προχώρησε στο σημερινό κάλεσμα καθώς έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει και τηλεφωνικά αλλά και μέσω εγγράφων με τους αρμόδιους για το θέμα, αλλά δεν έχουν λάβει κάποια απάντηση.

Ακολουθεί παρακάτω κάλεσμα για τη σημερινή διαμαρτυρία της επιτροπής Φορέων Τυχερού:


"Η τακτική του Υπουργείου Υγείας, η όποια δυστυχώς έχει παγιωθεί, να στέλνει δηλαδή γιατρό μόνο 3 φορές το μήνα στο Περιφερειακό Ιατρείο Τυχερού και 1 φορά το μήνα στο Ιατρείο Προβατώνα έχει φέρει σε αδιέξοδο τους κατοίκους.

Στην χθεσινή σύσκεψη της Επιτροπής Φορέων Τυχερού εξετάσθηκαν όλα τα δεδομένα των τριών τελευταίων μηνών.
 
Το γεγονός ότι πάρα τις συνεχείς οχλήσεις τηλεφωνικά αλλά έγγραφος στις 1/12/2021 δεν παίρνουμε καμία απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι. Για τους λόγους αυτούς αποφασίστηκε να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου και ώρα 11 το πρωί μπροστά στο Ιατρείο Τυχερού.
 
Καλούμε τους κατοίκους, τους φορείς, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου και των Τοπικών Συμβουλίων των οικισμών αλλά και τους υγειονομικούς της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στην συγκέντρωση, ώστε να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα σε όλους αυτούς που παίζουν με την υγεία των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού . Οι συμμετέχοντες στην συγκέντρωση θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα κατά του covid19 και να φορούν μάσκα".

Aκολουθεί και βίντεο από τη live μετάδοση του e-evros.gr από τη διαμαρτυρία μπροστά στο Ιατρείο του Τυχερού:

newsroom @e-evros.gr

Πηγή: Ρ