Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Εικόνα από τον Πύργο Ορεστιάδας
Εικόνα από τον Πύργο Ορεστιάδας

Χιόνια & πλημμύρες στον Έβρο: «το νερό που ρίχνει σε 7 μήνες το έριξε σε 2 ώρες»

28-11-2018

Στα «λευκά» έντυσε τον Έβρο η «Πηνελόπη», αφού σε πολλές περιοχές το έχει ήδη «στρώσει»!

Εντονότερα ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες στις περιοχές Νέα Ελβετία, Οινόη και Πύργος, όπου πλημμύρησαν σπίτια.

Στην περιοχή του Πύργου χρειάστηκε να παρέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για απάντληση υδάτων, αφού για 1η φορά έβρεξε τόσο πολύ.

«Ήταν η μεγαλύτερη ροή που είχαμε σε αυτήν την περιοχή. Μέσα σε 2 ώρες έριξε τη βροχή που ρίχνει σε 7 και 8 μήνες. Οι τεχνικές υπηρεσίες είχαν κάνει μια παρέμβαση στο κανάλι πριν από 10 ημέρες, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Χρειάζεται τεράστια παρέμβαση σε όλο το κανάλι», σημειώνει ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, επισημαίνοντας πως «έχουμε ήδη κάνει καταγραφή των ζημιών και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ώστε να λάβουν οι πληγέντες το έκτακτο επίδομα των 580 €, και να αποζημιωθούν για τις κατεστραμμένες οικοσυσκευές», καταλήγει ο ίδιος.

Η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ορεστιάδα – Τόπος να Ζω» Μαρία Γκουγκουσκίδου, επιρρίπτει ευθύνες στη Δημοτική Αρχή, καταγγέλλοντας καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων.

Σε ό,τι αφορά τις χιονοπτώσεις, σε ορεινά χωριά του Έβρου το έχει ήδη «στρώσει», ενώ τα σχολεία δεν λειτούργησαν στο Ποιμενικό και το Σιτοχώρι Διδυμοτείχου.

"Είχαμε σε επιφυλακή 5 εκχιονιστικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, και έχουμε ήδη προχωρήσει σε ρίψη άλατος σε ορεινές περιοχές, σε στροφές και σε σημεία με υψόμετρο. Η κατάσταση δεν περιμένουμε να επιδεινωθεί, αλλά παραμένουμε σε επιφυλακή", επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Περιβάλλοντος Κώστας Βενετίδης.

Να σημειωθεί πως και στην Σαμοθράκη η χιονόπτωση υπήρξε έντονη, και εξαιτίας αυτού έχουν διακοπεί τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και επίσης θα γίνει:

• Διακοπή της λειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π Χώρας και Λακκώματος
• Διακοπή της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού
• Διακοπή της λειτουργίας Νηπιαγωγείου Χώρας
• Ακύρωση των εξής δρομολογίων της Δημοτικής συγκοινωνίας:
 Καμαριώτισσα - Χώρα 16:00
 Καμαριώτισσα - Χώρα 19:50
 Καμαριώτισσα - Προφ. Ηλίας 16:15
 Καμαριωτισσα - Προφ. Ηλίας 20:10

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/11:
• Διακοπή της λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού
• Διακοπή της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Χώρας

Η  χιονόπτωση στο κέντρο της Ορεστιάδας