Κάτι τρέχει στον Έβρο

Δηλώσεις από την Υφυπουργό Υγείας κ.Ράπτη και τον Διοικητή του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ.Ρούφο.
Δηλώσεις από την Υφυπουργό Υγείας κ.Ράπτη και τον Διοικητή του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ.Ρούφο.

Υφυπουργός Υγείας Zωή Ράπτη: "Νέα ψυχιατρική κλινική για παιδιά" (video)

12-04-2021

Σήμερα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης βρέθηκε η Υφυπουργός Υγείας κ.Ζωή Ράπτη για να συζητήσει θέματα που απασχολούν το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης σχετικά με τις ελλείψεις, τις κλινικές και ότι άλλο μπορεί να χρειάζεται αναβάθμιση.

Πριν από λίγο συγκεκριμένα επισκέφτηκε τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του ΠΓΝΑ, την Ψυχιατρική Νοσηλευτική Μονάδα, τον ΟΚΑΝΑ, καθώς και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας και Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο όπου και ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του ΠΓΝΑ σχετικά με τις δυνατότητες και τις ανάγκες που υπάρχουν.


Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με τον Διοικητή του ΠΓΝΑ κ. Ευάγγελο Ρούφο, τον Πρύτανη της Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ κ. Αλέκο Πολυχρονίδη, τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής κ. Μιχαήλ Πιτιακούδη.

Η Υφυπουργός Υγείας κ.Ζωή Ράπτη στις δηλώσεις που έκανε στο τοπικά ΜΜΕ τόνισε πως θα "Θα δημιουργηθεί ψυχιατρική κλινική, η οποία θα έχει και 11 κλίνες που θα μπορούν να νοσηλεύονται παιδιά με προβλήματα ψυχικής υγείας".

Ταυτόχρονα είπε πως "Υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. Για αυτόν τον λόγο θα δημιουργήσουμε Ειδικότητα Νοσηλευτικής, η οποία θα παρέχεται μέσα στο νοσοκομείο για να έχουμε εξειδικευμένους νοσηλευτές πάνω στην ψυχική υγεία".

Δηλώσεις έκανε και διοικητής του ΠΓΝΑ κ.Ευάγγελος Ρούφος, ο οποίος υπογράμμισε πως "Η Υφυπουργός υγείας έχει δείξει από την αρχή το ενδιαφέρον της για την ψυχιατρική κλινική και έχει τεράστια αξία το γεγονός οτι ο νοσηλευτής θα έχει μια μακρά παραμονή στην ψυχιατρική κλινική για να έχει και νόημα η ψυχιατρική αγωγή στα παιδιά".

Φ.Δούκογλου

Ακολουθούν οι δηλώσεις και από τους δύο μέσα από την κάμερα του e-evros.gr: