Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Υπουργός Εθνικής Άμυνας από τον Έβρο: "Το Φως διαλύει το Σκοτάδι. Τελικά η ζωή υπερνικά τον θάνατο!"

Υπουργός Εθνικής Άμυνας από τον Έβρο: "Το Φως διαλύει το Σκοτάδι. Τελικά η ζωή υπερνικά τον θάνατο!"

20-04-2020

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος μετέβη την Κυριακή του Πάσχα 19 Απριλίου 2020 στον Έβρο συνοδεύοντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο πρώτο επίσημο ταξίδι της κατέχοντας το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στις 10:30 το πρωί στο Φυλάκιο, συνοδευόμενη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο. Εκεί την υποδέχθηκε ο διοικητής της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Θεόδωρος Χατζηζεγεωργίου και μετά την απόδοση τιμών από στρατιωτικό άγημα όλοι τους ανέβηκαν στο control room του Φυλακίου.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε τα εξής:

"Βρισκόμαστε εδώ στο συνοριακό φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου όπου είχα την τιμή να συνοδεύω την κυρία Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επίσκεψη της εδώ, προκειμένου να τιμήσει αυτές και αυτούς που φυλάττουν ως άγρυπνοι φρουροί τα σύνορα της Πατρίδας και να ανταλλάξει ευχές μαζί τους.

Σπεύδω να πω τα εξής:

Φέτος η Μεγάλη εβδομάδα ήταν πολύ διαφορετική.

Γιορτάζουμε σήμερα το Πάσχα των Ελλήνων ίσως όπως δεν το έχουμε ξαναγιορτάσει ποτέ μέχρι τώρα.

Πιο απομονωμένοι, κατά τρόπο πιο εσωτερικό, ίσως όμως και πιο έντονο και ουσιαστικό, που μας φέρνει πιο κοντά στο βαθύ νόημα του,

ότι δηλαδή η Ελπίδα υπερισχύει της απελπισίας.

Το Φως διαλύει το Σκοτάδι.

Τελικά η ζωή υπερνικά το θάνατο.

Εύχομαι από καρδιάς, από αυτόν εδώ τον τόπο όπου φυλάχθηκαν και φυλάσσονται τα σύνορα της Πατρίδας από τα άξια Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και βέβαια τους Ακρίτες του Έβρου:

Χρόνια Πολλά σε όλους!

Χριστός Ανέστη Ελλάδα!"