Κάτι τρέχει στον Έβρο
-1728026590.jpg)
Υπουργός και Υφυπουργός Δικαιοσύνης στην Αλεξανδρούπολη - Νέο Δικαστικό Μέγαρο (videos)
Μέχρι την Κυριακή θα διαρκέσουν οι εργασίες του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δικηγορικών Συλλόγων. Συμμετέχουν περίπου 300 δικηγόροι, Πρόεδροι και μέλη Δικηγορικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, καθώς και αρκετοί ακόμη ως συνοδοί τους.
Στην έναρξη των εργασιών παραβρέθηκαν ο Υπουργός, ο Υφυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ο κύριος Φλωρίδης ανακοίνωσε την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη. Αυτό ήταν ένα αίτημα πολλών ετών, αφού όπως είπε και η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου, το υφιστάμενο ιστορικό κτίριο είναι πολύ σημαντικό για την πόλη, αλλά έχει "ταλαιπωρηθεί" από το πέρασμα του χρόνου και σαφώς δεν καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των δικηγόρων και των δικαστικών λειτουργών.
Ο κύριος Φλωρίδης αναφέρθηκε και στο σχέδιο για τον νέο ποινικό κώδικα, λέγοντας οτι υπάρχει έντονη αγωνία της κοινωνίας για ασφάλεια, απόδοση δικαιοσύνης και τιμωρία όσων εγκληματούν. Ειδική αναφορά έκανε στη βία των ανηλίκων, λέγοντας οτι το Υπουργείο φέρνει νέες διατάξεις, με τις οποίες θα υπάρχει πιο αυστηρή μεταχείριση των γονέων που παραμελούν την επιμέλεια των παιδιών τους, ενώ για τους ανήλικους παραβάτες θα εφαρμόζονται αναμορφωτικά προγράμματα για να ξεφύγουν από τις εγκληματικές δραστηριότητες.
Αξίζει να σημειωθεί οτι οι συνοδοί των συνέδρων, έχει προβλεφθεί να πραγματοποιήσουν διάφορες οργανωμένες επισκέψεις για να γνωρίσουν τις ομορφιές του Έβρου.
Μπορείτε να παρακολούθησετε δηλώσεις του Υπουργού Γιώργου Φλωρίδη, της Προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας και δικηγόρου Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Ζαχαρούλας Τσιρτσίδου.
newsroom © e-evros.gr
- Κλήσεις σε απολογία για μπλόκο των αγροτών του Έβρου
(17-06-2024) - Η 124η Σύνοδος της Επιτροπής Εξοπλισμών Στρατών Ξηράς του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη
(17-06-2024) - "Ανέβηκε το θερμόμετρο" στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας, για τις ανεμογεννήτριες
(17-06-2024) - Δύο πρωταθλητές του ΝΟΑ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στο Βελιγράδι
(17-06-2024) - Χρηματική ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Έβρο, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
(17-06-2024)