Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
πρεπει να δειτε
MVP Sports
MVP Sports
Κατάστημα αθλητικών ειδών
3ο χλμ Αλεξανδρούπολης - Συνόρων

Mr Foot & Mrs Nail
Mr Foot & Mrs Nail
Κέντρο Ποδολογίας & Καλλωπισμού Νυχιών
Ανατολικής Θράκης 78

Φάρος
Φάρος
Ραδιοταξί - Ειδικά οχήματα
Μακράς Γέφυρας 2

Καλλονιάτης Μ. Ιωάννης
Καλλονιάτης Μ. Ιωάννης
Κατασκευή & Τοποθέτηση κουφωμάτων
Απαλός

Bio clean - Δαρμής Θ.
Bio clean - Δαρμής Θ.
Βιοκαθαρισμοί - Βαφές οχημάτων
3ο χλμ Αλεξ/πολης - Αμφιτρίτης
Καταχωρήστε την επιχείρησή σας
νεες καταχωρησεις
Το φαγάκι της μαμάς
Το φαγάκι της μαμάς
Μαγειρευτό φαγητό
Διονυσίου Σολωμού 4

Νύχι
Νύχι
Nail studio
Παλαιολόγου 23 - 25

Paralion Town Apartments
Paralion Town Apartments
Ενοικιαζόμενα δωμάτια – Aυτόνομα διαμερίσματα
Αμφιπόλεως 1

Εκπαιδευτήρια - Φροντιστήρια

BrainObrain (Νευρογλωσσικός προγραμματισμός)

 BrainObrain - Νευρογλωσσικός προγραμματισμός
(Νευρογλωσσικός προγραμματισμός)
Πόλη: Αλεξανδρούπολη
Περιοχή: 12ο Δημοτικό
Διεύθυνση: Παπαδιαμάντη & Ξενοπούλου 37
Τηλέφωνο: 2551022291

 

Το Brainobrain είναι ένα από τα πιο καινοτόμα προγράμματα για παιδιά, το οποίο διαμορφώνει τις ζωές τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους για περισσότερο από 15 χρόνια.

Εξελιγμένη μορφή Άβακα

  • Το πρόγραμμα Brainobrain χρησιμοποιεί την εξελιγμένη μορφή του Άβακα (βλ. Εικόνα) ως διαδραστικό εργαλείο με σκοπό την ανάπτυξη του εγκεφάλου και των δεξιοτήτων των παιδιών. Τα παιδιά μαθαίνουν να κάνουν μαθηματικές πράξεις (πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό και διαίρεση) καθώς και τον συνδυασμό αυτών, χρησιμοποιώντας αρχικά τον άβακα και μετέπειτα χωρίς τη χρήση Άβακα.
  • Η διδασκαλία πραγματοποιείται με διασκεδαστικό τρόπο και ο κύριος στόχος είναι τα παιδιά να αποκτήσουν τη δεξιότητα να κάνουν τις πράξεις αυτές με μεγάλη ταχύτητα και ακρίβεια. Ο Άβακας με τη σειρά του βοηθάει στην ενεργοποίηση της μνήμης, της δημιουργίας και της συγκέντρωσης γρηγορότερα και ευκολότερα.

Εικόνα: Εξελιγμένη μορφή Άβακα

Η Οπτική, Ακουστική και Κιναισθητική Μέθοδος (VAK)

Εξετάζοντας τις μεθόδους μάθησης, διαπιστώνεται ότι ορισμένα παιδιά μαθαίνουν ταχύτερα, ενώ λαμβάνουν πληροφορίες οπτικά, άλλα με ακρόαση και άλλα μέσω αγγίγματος/κίνησης. Υπάρχει ατομική προτίμηση των παιδιών για αυτούς τους διαφορετικούς τρόπους εκμάθησης παρ’ολα αυτά, η πιο πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι αν τα παιδιά λάβουν ταυτόχρονα και απομνημονεύσουν τις πληροφορίες που προέρχονται από τα οπτικά, ακουστικά και την κινητικά νευρικά κυκλώματα / αισθήσεις, στον εγκέφαλο, η εκμάθηση και η απομνημόνευσή τους είναι μεγαλύτερη και ταχύτερη, διότι πρόκειται για μεταφορά πληροφοριών από το αριστερό προς το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου και συνολική εγκεφαλική δραστηριότητα.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις τεχνικές με μοναδικό και καινοτόμο τρόπο, συνδυάζοντας τη μεθοδολογία VAK, το εργαλείο του Άβακα και την νοερή αριθμητική, το πρόγραμμα Brainobrain αναπτύσσει και προωθεί όλη την ικανότητα του εγκεφάλου να συντονίζει το δεξί και το αριστερό ημισφαίριο στα παιδιά.

Τεχνικές Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού

Ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός (NLP) είναι ένα μοντέλο διαπροσωπικής επικοινωνίας που εφαρμόζεται στην ψυχοθεραπεία αλλά και στις οργανώσεις/επιχειρήσεις και επικεντρώνεται κυρίως στη μελέτη επιτυχημένων σχημάτων συμπεριφοράς καθώς και τον τρόπο σκέψης από τον οποίο αυτά τα σχήματα υποκινούνται. Ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός αποτελεί μια προσέγγιση που αποσκοπεί να εξερευνήσει και να ενισχύσει την δυνατότητα του κάθε ατόμου να φτάσει την άριστη απόδοση, έτσι ώστε να έχει αποτελεσματικότερη διαπροσωπική επικοινωνία και να βελτιώσει την πληρότητα και την ποιότητα της ζωής του.

Το πρώτο συνθετικό «νεύρο» αναφέρεται τόσο στους νευρώνες που υπάρχουν στον εγκέφαλό και γενικά στο νευρικό σύστημα, όσο και στις σκέψεις του ανθρώπου οι οποίες επηρεάζουν το σώμα και αντίστροφα. Το δεύτερο συνθετικό «γλωσσικός» αναφέρεται στις λέξεις και στο τρόπο που αυτές χρησιμοποιούνται, τόσο στο γραπτό και στον προφορικό λόγο, καθώς και στο πώς επηρεάζονται οι αντιλήψεις του ανθρώπου.

Ο όρος προγραμματισμός είναι δανεισμένος από την επιστήμη της Πληροφορικής και αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συλλέγουν βιωματικές εμπειρίες, τα διάφορα είδη «προγραμμάτων». Όπως ένας υπολογιστής εκτελεί όλες τις οδηγίες του προγράμματος, έτσι και οι άνθρωποι τείνουν να πράττουν σύμφωνα με τον τρόπο που έχουν «προγραμματιστεί» μέσω των εμπειριών που βίωσαν.

Συναντήσεις Γονέων
Στο Brainobrain πιστεύουμε πως οι γονείς παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού τους, εφόσον αποτελούν τους πρώτους δάσκαλους στη ζωή του. Για το λόγο αυτό διοργανώνουμε συναντήσεις με τους γονείς, για να μπορέσουν να εμπλακούν στην πρόοδο των παιδιών τους. Όταν οι γονείς είναι ενήμεροι, μπορούν να συζητήσουν και να μιλήσουν με τα παιδιά τους σχετικά με αυτά του μαθαίνουν, διεγείροντας το μυαλό τους και βοηθώντας τους στο να σκεφτούν και να εκφράσουν τον εαυτό τους. Το ενδιαφέρον που δείχνει ο γονέας αποτελεί κίνητρο για τα παιδιά να συνεχίσουν να μαθαίνουν και να ενθουσιάζονται όλο και περισσότερο με τη μάθηση.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων συζητάμε για την πρόοδο/απόδοση του κάθε παιδιού, για τη μεθοδολογία του Brainobrain και τη συστηματική εξάσκηση στο σπίτι, θέματα τα οποία είναι πολύ σημαντικά σε ότι αφορά την ανάπτυξη του παιδιού. Γνωρίζοντας για την πρόοδο και ανάπτυξη των παιδιών τους, οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν στην περαιτέρω βελτίωση και ενίσχυση των δεξιοτήτων των παιδιών τους στο σπίτι.