Σήμερα είναι: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
greek english turkish
ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ 2019

Ταξιδέψτε με ασφάλεια


Ταξιδέψτε με ασφάλεια

πρεπει να δειτε


Γυροπιτούλης

Γυροπιτούλης

Suvlaki bar

Λ. Δημοκρατίας 266


Καλλονιάτης Μ. Ιωάννης

Καλλονιάτης Μ. Ιωάννης

Κατασκευή & Τοποθέτηση κουφωμάτων

Απαλός


Φάρος

Φάρος

Ραδιοταξί - Ειδικά οχήματα

Μακράς Γέφυρας 2


Bio clean - Δαρμής Θ.

Bio clean - Δαρμής Θ.

Βιοκαθαρισμοί - Βαφές οχημάτων

3ο χλμ Αλεξ/πολης - Αμφιτρίτης


Hotel Erika

Hotel Erika

Ξενοδοχείο

Δ. Καραολή 110

χαρτης επιχειρησεων


map

προσφατες αγγελιες


χορηγοι & φιλοι


Heat Radio 88,3

Heat Radio 88,3

Ξένη μουσική

Γ. Καρτάλη 18

Tags


ALL4U JOY ΚΡΟΝΟΣ

Σαμοθράκη

Σαμοθράκη - Δήμος Σαμοθράκης


Η Σαμοθράκη βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του Αιγαίου πελάγους. Είναι η πατρίδα της φτερωτής ΝΙΚΗΣ που κοσμεί το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Έχει επιφάνεια 180 τετρ. χιλιόμετρα και η οροσειρά "Σάος" με υψηλότερη κορυφή το Φεγγάρι ύψους 1614 μέτρα κυριαρχεί σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Έχει πληθυσμό 3.000 περίπου κατοίκους, οι ασχολίες των οποίων επικεντρώνονται στην γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και τον τουρισμό.

Η Σαμοθράκη έχει 12 χωριά και οικισμούς. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα (Σαμοθράκη). Η Χώρα είναι χαρακτηρισμένη παραδοσιακός οικισμός και είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 210-250 μ. μέσα σε ρεματιά. Απέχει 6 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Καμαριώτισσας. Η Καμαριώτισσα είναι το μοναδικό λιμάνι διακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων. Ενα χωριό με καθαρά θαλασσινό προσανατολισμό και αυξημένη τουριστική κίνηση.

Τα Αλώνια, ο Ξηροπόταμος, το Λάκκωμα, και ο Προφήτης Ηλίας έχουν στεριανό χαρακτήρα και οι κάτοικοί τους ζουν περισσότερο από τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την ελαιοκομία και λιγότερο από τον τουρισμό. Στην βόρεια πλευρά του νησιού βρίσκονται η Παλαιόπολη (αρχαιότητες, μουσείο), τα Θέρμα (ιαματικές πηγές, τουριστική περιοχή "πνιγμένη" στο πράσινο, μοναδικό θέαμα οι καταρράκτες της περιοχής), και η Άνω Μεριά, κτηνοτροφικός οικισμός σε μια καταπράσινη περιοχή στο βορειότερο σημείο του νησιού. Το "καταπράσινο" νησί διαθέτει πυκνή βλάστηση.

Τα δένδρα που κυριαρχούν είναι οι ελιές, οι βελανιδιές, τα πουρνάρια, τα πλατάνια, οι καστανιές, τα σφενδάμια και τα θαμνόδενδρα. Η Σαμοθράκη είναι πλούσια σε νερά. Είναι το μοναδικό νησί με τόσες πολλές πηγές που αναβλύζουν γάργαρο κρυστάλλινο νερό σχηματίζοντας πολλά ρυάκια και μικρά ποτάμια.

Για να επισκεφτείτε την Σαμοθράκη πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστιοσελίδα www.saos.gr ή επικοινωνήστε με τα λιμεναρχεία ή τα κατά τόπους πρακτορεία:

Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης : 25513-56200, 25513-56216

Τηλέφωνα Πρακτορείων Αλεξανδρούπολη ΣΑΟΣ ΙΙ : 2551083911 , 2551041505 ,     2551041465

.: Επίσημη ιστοσελίδα Δήμου Σαμοθράκης

.: Περισσότερες φωτογραφίες από το Σαμοθράκη  στην Gallery του e-evros.gr.

 

 

Δείτε παρακάτω μερικές αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από τη Σαμοθράκη: