- Εταιρεία αναζητά οδηγούς κατηγορίας Ε' και χειριστή σιλό αποθήκευσης
(13-12-2025) - Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 25 τ.μ. στην Αλεξανδρούπολη
(10-12-2025) - Πωλείται γραμματική Ιταλικής γλώσσας στα Ελληνικά από ιδιώτη στην Αλεξανδρούπολη
(10-12-2025) - Eταιρεία στον χώρο της μαζικής εστίασης αναζητά βοηθό κουζίνας και τραπεζοκόμο
(10-12-2025) - Ζητείται άτομο για τη θέση του πωλητή από εταιρεία πώλησης ειδών υγιεινής στην Αλεξανδρούπολη
(10-12-2025) - Λογιστικό γραφείο στην Αλεξανδρούπολη αναζητά Payroll Manager
(10-12-2025)
Κουφόβουνο: Το χωριό του Έβρου με το... υπόγειο πέρασμα!
Το Κουφόβουνο είναι οικισμός στο βόρειο Έβρο κοντά στο Διδυμότειχο. Βρίσκεται σε ένα χαμηλό λόφο κοντά στη δεξιά όχθη του ποταμού Ερυθροπόταμου, σε υψόμετρο 70 μέτρων.
Κοντά στο Κουφόβουνο βρίσκεται το σπήλαιο Βούβα, που πιθανότατα έδωσε και το όνομά του στο χωριό. Ερευνήθηκε το 1962 από την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία και παρουσιάζει ξεχωριστό αρχαιολογικό ενδιαφέρον.
Η είσοδός του βρίσκεται πάνω στην οδική αρτηρία για το Κουφόβουνο, απέναντι από το λατομείο και 10 μέτρα περίπου ψηλότερα από το επίπεδο του δρόμου. Το έδαφος της σπηλιάς σκεπάζεται σήμερα από παχύ στρώμα στάχτης, αποτέλεσμα της φωτιάς που τόσα χρόνια ανάβουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, βρίσκοντας καταφύγιο στο εσωτερικό της σπηλιάς για τους ίδιους και τα κοπάδια τους.
Δύο στενές δίοδοι οδηγούν στα βαθύτερα σημεία του σπηλαίου. Ο θρύλος που ακούγεται στο Κουφόβουνο λέει πως η Βούβα συνδέεται με υπόγειο πέρασμα με το Κάστρο του Καλέ στο Διδυμότειχο ή ακόμα και με το Σουφλί!
EN
TR



























