Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων

Say "cheese"

1η ημέρα συνεδρίου
1η ημέρα συνεδρίου

Βροντερή συμμετοχή στο 1ο πανελλήνιο συνέδριο φοιτητών ιατρικής "Λεύκιππος"

18-04-2018

Με τη θεματική "Ιατρική ακριβείας: μύθος ή πραγματικότητα;" έληξε ο “Λεύκιππος” , το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.

Πυρήνας του συνεδρίου ήταν οι πολλές και πολυποίκιλες ομιλίες, με τις θεματικές να διαπερνούν μια διευρυμένη γκάμα ενοτήτων: Από την Ιστολογία, Εμβρυολογία και Τερατολογία, έως και Αναπτυξιακές Διαταραχές, τη Βιοηθική, το Ιατρικό Δίκαιο, και την Ιστορία της Ιατρικής και των Επιστημών Υγείας.

Τεράστια επιτυχία είχαν και τα ιατρικά debates, στο πλαίσιο των οποίων οι συνδιαλεγόμενοι ενεπλάκησαν σε διαλόγους που προέταξαν σημαντικά και επίκαιρα διακυβεύματα της μοντέρνας ιατρικής.

Πέρα από την ευρεία χορεία ομιλιών που παραχώρησαν διακεκριμένοι επιστήμονες του χώρου, το συνέδριο λειτούργησε πλειάδα πρακτικών σεμιναρίων –τα λεγόμενα workshops– στα οποία οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις κλινικές τους δεξιότητες. Ορισμένα από αυτά ασχολήθηκαν με την τοποθέτηση κεντρικού φλεβικού καθετήρα, τη συρραφή τραύματος, την ακρόαση καρδιάς και πνευμόνων, καθώς και το πάντα επίκαιρο ζήτημα της ευθανασίας και τα ηθικά διλλήματα που προβάλει στους ιατρούς.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, άλλωστε, η συμμετοχή τόσο φοιτητών ιατρικής όσο και άλλων συναφών σχολών ήταν βροντερή. Με συζητήσεις, κουβέντες, παρατηρήσεις, επισημάνσεις και ερωτήσεις, οι εμπλεκόμενοι συμμετείχαν στη σημαντικότερη λειτουργία του εγκεφάλου: τη σκέψη που πυροδοτεί τη νόηση που πυροδοτεί την ανταλλαγή ιδεών, αποδεικνύοντας πως τα άτομα που αποτελούν την ύλη μοιράζονται μια κοινή επιθυμία για συνεχή επιστημονική γνώση.

Νικήτας Διαμαντόπουλος

1η ημέρα συνεδρίου 1η ημέρα συνεδρίου 1η ημέρα συνεδρίου 1η ημέρα συνεδρίου 1η ημέρα συνεδρίου 1η ημέρα συνεδρίου 2η ημέρα συνεδρίου 2η ημέρα συνεδρίου 2η ημέρα συνεδρίου 2η ημέρα συνεδρίου 2η ημέρα συνεδρίου 2η ημέρα συνεδρίου 3η ημέρα συνεδρίου 3η ημέρα συνεδρίου 3η ημέρα συνεδρίου 3η ημέρα συνεδρίου 3η ημέρα συνεδρίου 3η ημέρα συνεδρίου 3η ημέρα συνεδρίου 3η ημέρα συνεδρίου 3η ημέρα συνεδρίου 3η ημέρα συνεδρίου
Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων