Say "cheese"
e - fans
Γλυκοί πειρασμοί
Τα χωριά του Έβρου
Τι παίζει η ΤV τώρα
Οδηγός επιχειρήσεων
Τα χωριά του Έβρου
Una pasta una razza!
Ο Ευτύχης Μπλέτσας προτείνει...Ελληνική και Ιταλική μακαρονάδα!
04-06-2011
Στην Ιταλία φτιάχνουν μια καταπληκτική και απλούστατη μακαρονάδα με ντοματίνια, μοτσαρέλα, σκόρδο και βασιλικό. Όλη η ιδέα είναι ότι η σάλτσα σερβίρεται ωμή και δροσερή και έτσι όταν ανακατεύεται με τα ζεστά φρεσκοβρασμένα μακαρόνια λιώνει το τυρί και έχουμε θέμα!
Την Ιταλική συνταγή που την έμαθε ο φίλος μου Πασκουάλε στο “mare e monti”. Εγώ σκέφτηκα να τον αντιγράψω και να φτιάξω τη ελληνική εκδοχή με τα αντίστοιχα ελληνικά προϊόντα: Τυρί φέτα, μαϊντανό, ελιές καλαμών, ρίγανη, κρητικό ελαιόλαδο και βιολογικά ζυμαρικά. Με λίγα λόγια μια χωριάτικη σαλάτα πάνω από φρεσκοβρασμένα μακαρόνια. Μία σαλατομακαρονάδα!
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο ελληνικά βιολογικά ζυμαρικά που μοιάζουν με πένες
6 ντομάτες υπαίθριες ώριμες και ζουμερές
1 ματσάκι μαϊντανό
300 γραμ. φέτα όχι πολύ αλμυρή
1 κρεμμύδι
10 Ελιές Καλαμών
1 κουταλάκι Ρίγανη
6 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η σάλτσα αυτής της μακαρονάδας δε θέλει μαγείρεμα. Συνεπώς ξεκινάς με το βράσιμο των ζυμαρικών και μέχρι να γίνουν ετοιμάζεις τα υπόλοιπα. Βάζεις νερό σε κατσαρόλα να βράσει (Με σκεπασμένο καπάκι βράζει πιο γρήγορα). Όταν βράσει ρίχνεις μια κουταλιά αλάτι και τα ζυμαρικά. Τα αφήνεις για όση ώρα γράφει το πακέτο (ή και λίγο λιγότερο για αλ ντέντε. Πριν τα βγάλεις, πάντα δοκιμάζεις).
Κόβεις ντομάτες σε κυβάκια ενός εκατοστού. Ο καλύτερος τρόπος είναι να κόψεις σε τρεις διαστάσεις διατηρώντας τη μία μεριά της ντομάτας ανέπαφη για να συγκρατείται και να κόβεται ευκολότερα. Κατά μήκος, κατά πλάτος και κατά βάθος…! Συνιστώ να γίνει αυτή η διαδικασία στην επιφάνεια κοπής αλλά γίνεται εξίσου εύκολα στο χέρι. Προσοχή με τα μαχαίρια!
Κόβεις και φέτα σε κυβάκια ενός εκατοστού που μοιάζουν με ζάρια του τάβλι. Ψιλοκόβεις μαϊντανό και κρεμμύδι. Το κρεμμύδι μπορεί και να κοπεί σε φεγγαράκια όπως στη χωριάτικη σαλάτα. Ψιλοκόβεις ελιές. Για να αφαιρέσεις το κουκούτσι τις πιέζεις με το πλάι της λάμας του μαχαιριού. Σπάει η ελιά και βγαίνει το κουκούτσι. Η σάρκα που μένει ψιλοκόβεται σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύεις σε μπολ σαλάτας όλα τα παραπάνω υλικά και προσθέτεις ελαιόλαδο, ρίγανη και αλάτι (Δοκίμασε τη φέτα πρώτα και μετά βάλε αλάτι για να μη βγει πολύ αλμυρή η σάλατοσάλτσα μας).
Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα στραγγίζεις και αμέσως τα πετάς μέσα στο μπολ με τη σαλάτα. Ανακατεύεις καλά και σερβίρεις πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για την ιταλική μακαρονάδα με τη διαφορά ότι το σκόρδο κόβεται σε χοντρά κομμάτια, ώστε αν κάποιος θέλει να το αφαιρέσει για να κρατήσει στο πιάτο μόνο τη μυρωδιά του, να μπορεί να το κάνει.
Την Ιταλική συνταγή που την έμαθε ο φίλος μου Πασκουάλε στο “mare e monti”. Εγώ σκέφτηκα να τον αντιγράψω και να φτιάξω τη ελληνική εκδοχή με τα αντίστοιχα ελληνικά προϊόντα: Τυρί φέτα, μαϊντανό, ελιές καλαμών, ρίγανη, κρητικό ελαιόλαδο και βιολογικά ζυμαρικά. Με λίγα λόγια μια χωριάτικη σαλάτα πάνω από φρεσκοβρασμένα μακαρόνια. Μία σαλατομακαρονάδα!
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο ελληνικά βιολογικά ζυμαρικά που μοιάζουν με πένες
6 ντομάτες υπαίθριες ώριμες και ζουμερές
1 ματσάκι μαϊντανό
300 γραμ. φέτα όχι πολύ αλμυρή
1 κρεμμύδι
10 Ελιές Καλαμών
1 κουταλάκι Ρίγανη
6 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η σάλτσα αυτής της μακαρονάδας δε θέλει μαγείρεμα. Συνεπώς ξεκινάς με το βράσιμο των ζυμαρικών και μέχρι να γίνουν ετοιμάζεις τα υπόλοιπα. Βάζεις νερό σε κατσαρόλα να βράσει (Με σκεπασμένο καπάκι βράζει πιο γρήγορα). Όταν βράσει ρίχνεις μια κουταλιά αλάτι και τα ζυμαρικά. Τα αφήνεις για όση ώρα γράφει το πακέτο (ή και λίγο λιγότερο για αλ ντέντε. Πριν τα βγάλεις, πάντα δοκιμάζεις).
Κόβεις ντομάτες σε κυβάκια ενός εκατοστού. Ο καλύτερος τρόπος είναι να κόψεις σε τρεις διαστάσεις διατηρώντας τη μία μεριά της ντομάτας ανέπαφη για να συγκρατείται και να κόβεται ευκολότερα. Κατά μήκος, κατά πλάτος και κατά βάθος…! Συνιστώ να γίνει αυτή η διαδικασία στην επιφάνεια κοπής αλλά γίνεται εξίσου εύκολα στο χέρι. Προσοχή με τα μαχαίρια!
Κόβεις και φέτα σε κυβάκια ενός εκατοστού που μοιάζουν με ζάρια του τάβλι. Ψιλοκόβεις μαϊντανό και κρεμμύδι. Το κρεμμύδι μπορεί και να κοπεί σε φεγγαράκια όπως στη χωριάτικη σαλάτα. Ψιλοκόβεις ελιές. Για να αφαιρέσεις το κουκούτσι τις πιέζεις με το πλάι της λάμας του μαχαιριού. Σπάει η ελιά και βγαίνει το κουκούτσι. Η σάρκα που μένει ψιλοκόβεται σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύεις σε μπολ σαλάτας όλα τα παραπάνω υλικά και προσθέτεις ελαιόλαδο, ρίγανη και αλάτι (Δοκίμασε τη φέτα πρώτα και μετά βάλε αλάτι για να μη βγει πολύ αλμυρή η σάλατοσάλτσα μας).
Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα στραγγίζεις και αμέσως τα πετάς μέσα στο μπολ με τη σαλάτα. Ανακατεύεις καλά και σερβίρεις πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για την ιταλική μακαρονάδα με τη διαφορά ότι το σκόρδο κόβεται σε χοντρά κομμάτια, ώστε αν κάποιος θέλει να το αφαιρέσει για να κρατήσει στο πιάτο μόνο τη μυρωδιά του, να μπορεί να το κάνει.
Who is Who
Ό,τι "παίζει"!
χαρτης επιχειρησεων
EN
TR




