Κάτι τρέχει στον Έβρο
130 στρέμματα φουντουκιάς φυτεύονται στον Έβρο
Σε 130 στρέμματα εκτείνεται η καλλιέργεια της φουντουκιάς στον Έβρο από παραγωγούς που βλέπουν το μέλλον στις δενδρώδεις καλλιέργειες και εμπιστεύονται τον μεγάλο ιταλικό όμιλο Besana, με τον οποίο προχωρούν σε συμβολαιακή γεωργία, καλλιεργώντας με ιταλικά στάνταρ.
Ο Χαρίσης Μπιδικούδης, διευθυντής στο κεντρικό κατάστημα της ΕΒΡΟΓΑΙΑ, εξηγεί ότι η εταιρεία τους είναι συνεργάτης της Carpus Cultura στον Έβρο και ανέλαβε την συμβουλευτική για την εγκατάσταση της φουντουκιάς υποστηρίζοντας τους παραγωγούς.
Επέλεξαν τον Βόρειο Έβρο λόγω των αρδευόμενων εκτάσεων, γιατί η ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όπως η άρδευση. "Το σιτάρι και ο ηλίανθος πρωταγωνιστούν, αλλά δεν μπορεί μόνο με αυτές ν' αντεπεξέλθει ένας παραγωγός, γιατί προϋπόθεση για να επιβιώσει είναι να έχει 1.000 στρέμματα, που δεν έχουν πολλοί".
Ως διέξοδο για τους μη έχοντες τόσα στρέμματα, διακρίνει τις δενδρώδεις καλλιέργειες, γενικά τις εντατικές. Ο κ. Μπιδικούδης υπερασπίζεται την καταλληλόλητα των εδαφών, μένει όμως στα προβλήματα διαχείρισης νερού. "Εκεί που υπάρχει νερό, όπως στα παρέμβια, έχουμε πλημμύρες κατά καιρούς, άρα δεν συνιστούμε τις δενδρώδεις, παρόλο που εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Αντίθετα, στα ξηρικά σε υψώματα τα χωράφια είναι σε καλή σύσταση, αλλά δεν υπάρχει νερό" περιγράφει, εξηγώντας ότι μοναδική εξαίρεση αποτελεί η περιοχή στο Τρίγωνο και δύο κομμάτια στο Διδυμότειχο - που δεν πλημμυρίζουν και τα οποία επελέγησαν.
- Το Εθνικό Αστεροσκοπείο φέρνει την Αστρονομία σε σχολεία του Έβρου και της Ροδόπης
(30-09-2025) - Άγρια δολοφονία σε χωριό των Υψάλων, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα (video)
(30-09-2025) - Ζημιές προκαλούν τα κοπάδια αλόγων στον κάμπο των Φερών και στο Δέλτα
(30-09-2025) - Προκήρυξη για 1 θέση Λογοθεραπευτή στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος
(30-09-2025) - Χωρίς νερό για λίγες ώρες κεντρική περιοχή της Αλεξανδρούπολης
(30-09-2025)
EN
TR






