Σήμερα είναι: Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ SOHO VAMOS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

285.000 ευρώ η προεκτίμηση του δήμου Ορεστιάδας για ζημιές από καιρικά φαινόμενα

285.000 ευρώ η προεκτίμηση του δήμου Ορεστιάδας για ζημιές από καιρικά φαινόμενα

20-01-2017

Σε σχετική επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης, αναφέρει αναλυτικά τις δαπάνες που αφορούν αποχιονισμούς, ζημιές που έχουν προκληθεί και τις επείγουσες εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ώστε «να μην κινδυνεύσουν ζωές και περιουσίες».

Στο ποσό των 285.000 χιλιάδων ευρώ, εκτιμά ο δήμος Ορεστιάδας ότι ανέρχεται το κόστος των ζημιών που προκλήθηκαν από τα μέχρι τώρα έντονα καιρικά φαινόμενα κατά το πρώτο 20ήμερο του Ιανουαρίου.

Στις 285.000 χιλιάδες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η μίσθωση μηχανημάτων ιδιωτών , καύσιμα-λιπαντικά,  θέρμανση χώρων φιλοξενίας, σχολικών μονάδων, προμήθεια αλατιού, αποκατάσταση θραύσης σωληνώσεων στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ορεστιάδας και κατάρρευση σκεπών θερμοκηπίων, ζημιές στο κλειστό γυμναστήριο Ν. Βύσσας, καταστροφή κάδων και πινακίδων σήμανσης και προσωρινή αποκατάσταση οδικού δικτύου με ψυχρή άσφαλτο, σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας. 

«Παρακαλούμε για τη στήριξή σας προκειμένου να μπορέσουμε να καλύψουμε έστω και μέρος του κόστους» σημειώνει στο περιεχόμενο της επιστολής ο κ. Μαυρίδης τονίζοντας ότι «ο δήμος δεν έλαβε καμία έκτακτη επιχορήγηση για τα έτη 2015 και 2016 όπου κλήθηκε να αντιμετωπίσει αντίξοα φυσικά φαινόμενα και αυξημένες ανάγκες».

Σημειώνεται ότι η επιστολή του δήμου Ορεστιάδας, κατατέθηκε και ως αναφορά προς το προεδρείου της Βουλής για τον υπουργό Εσωτερικών , από τους βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκη Βαρδαλή και Γιάννη Δελή.