Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι μαθητές κάνουν την ανακύκλωση «παιχνίδι», στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας.
Οι μαθητές κάνουν την ανακύκλωση «παιχνίδι», στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας.

Ξανά ενεργοποιείται ο Σχολικός Μαραθώνιος στα σχολεία του δήμου Αλεξανδρούπολης!

17-05-2021

Ο Σχολικός Μαραθώνιος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ξεκίνησε πάλι! Οι μαθητές κάνουν την ανακύκλωση «παιχνίδι», στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, με αφορμή την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων, ενεργοποιεί ξανά τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση». Οι μαθητές στέλνουν σε όλους μας ένα μήνυμα αισιοδοξίας πως η ανακύκλωση συνεχίζεται, παρά τη δύσκολη υγειονομική περίοδο που διανύουμε.

Ο Μαραθώνιος πραγματοποιείται στα δημοτικά σχολεία του Δήμου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, την ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. και την ΑΦΗΣ
Α.Ε., στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης www.followgreen.gr/alexpolis.

Οι μαθητές των δημοτικών με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, καλούνται να ανακυκλώσουν σε χάρτινους κάδους εντός των σχολικών μονάδων, τα παρακάτω υλικά:


  • Χαρτί έντυπο (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες)
  • Πλαστικό
  • Μπαταρίες

Όταν γεμίσουν οι κάδοι, τα υλικά ζυγίζονται και το σχολείο λαμβάνει πόντους επιβράβευσης ανά κιλό, ανά υλικό. Oι επιδόσεις κάθε σχολικής μονάδας θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ», όπου δίνεται η δυνατότητα δωρεάς πόντων, ως ενίσχυση της προσπάθειας των μαθητών μόνο από τα εγγεγραμμένα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.