Κάτι τρέχει στον Έβρο
Ξαναζεσταίνεται το σενάριο για τον virtual αγωγό αερίου μεταξύ Ελλάδας & Αιγύπτου – Ο ρόλος της Αλεξανδρούπολης
Το σενάριο κατασκευής ενός πιθανού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου για την απευθείας σύνδεση με την Ελλάδα εξετάζει η Αίγυπτος.
Όπως ενημέρωσε πρόσφατα η ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο την Αθήνα, το σενάριο είναι μεταξύ των επιλογών που εξετάζει η αιγυπτιακή κυβέρνηση, όπως και αυτό της σύνδεσης της Αιγύπτου με το κυπριακό κοίτασμα "Αφροδίτη", η παραγωγή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο χρόνο.
Πρόκειται για το σχέδιο που είχε αποκαλύψει το Φεβρουάριο το energypress, που περιλαμβάνει την υγροποίηση φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της ΝΑ Μεσογείου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και τη διάθεσή του από εκεί προς τη Ρεβυθούσα ή/και την Αλεξανδρούπολη, μέσω φορτίων LNG.
Η πληροφόρηση της ελληνικής πρεσβείας λέει ότι, τα συγκεκριμένα έργα είναι μεταξύ όσων εξετάζονται, προκειμένου η Αίγυπτος να πετύχει αύξηση των εξαγωγών φυσικού αερίου, αξιοποιώντας νέους τερματικούς σταθμούς και αγωγούς LNG.
- Ασημένιο μετάλλιο για αθλητή του "Κότινου" στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων με Αναπηρία
(28-09-2025) - Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις "μεταμόρφωσης" της οδού Κονδύλη στην Αλεξανδρούπολη
(28-09-2025) - Παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης οι εορτασμοί για τον Άγιο Διονύσιο και τα 40 χρόνια του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας
(28-09-2025) - Καθαρίστηκαν οι ακτές της Σαμοθράκης από εθελοντές και την iSea
(28-09-2025) - Ο Γιάννης Βασιλειάδης στο World TEC Cup της Βαρκελώνης
(28-09-2025)
EN
TR







