Σήμερα είναι: Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ AL FARO KOYKORAVAS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο χώρος όπου θα κατασκευαστεί το έργο
Ο χώρος όπου θα κατασκευαστεί το έργο

Ξεκίνησε η κατασκευή του ΧΥΤΥ στην Αλεξανδρούπολη

15-11-2018

Ένα έργο που θα απαλλάξει τους δημότες από δημοτικά τέλη ύψους 950.000 €, ξεκίνησε στην Αλεξανδρούπολη.

Ο λόγος για την κατασκευή του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Ανατολικού Τομέα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης», αρχικού προϋπολογισμού 6.200.000 €.

Το έργο αφορά στην τελική διάθεση των υπολειμμάτων που προκύπτουν από την επεξεργασία των αποβλήτων, και προβλέπει την κατασκευή ενός νέου ΧΥΤΥ χωρητικότητας 645.000 τετραγωνικών μέτρων στην τοποθεσία «Μαυρότοπος» του αγροκτήματος Ποτάμου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με εκτιμώμενη διάρκεια ζωής τα 10 έτη.

Στην έναρξη των εργασιών κατασκευής το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας αλλά και εκπρόσωπος της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού του 2019, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι εργασίες κατασκευής ξεκινούν 2,5 μήνες μετά από την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο θα κατασκευαστεί στον χώρο του πρωήν ΧΑΔΑ, του οποίου ήδη έχει αρχίσει η αποκατάσταση.

Με την κατασκευή του ΧΥΤΥ, οι δημότες της Αλεξανδρούπολης θα απαλλαγούν από το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων στο Χ.Υ.Τ.Α Κομοτηνής, που ανέρχεται στις 950.000 € το χρόνο.

Μ.Κ 

Δείτε στο βίντεο τον χώρο όπου θα γίνει το έργο, ενημερωθείτε για τις νέες θέσεις εργασίας και παρακολουθήστε τις δηλώσεις: