Σήμερα είναι: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ Δερέμπεης μικρό JOY

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ξεκίνησε η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Ξεκίνησε η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης

23-10-2020

Μια καινοτόμα και ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος είναι στη διάθεση των πολιτών που ζουν και εργάζονται στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ακολουθώντας τις νέες ανάγκες της εποχής για ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, προχώρησε στις 23/10/2020 στη δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης Followgreen.gr/alexpolis.

Το Followgreen, είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.), που ενώνει πολίτες, σχολεία και τοπικές επιχειρήσεις.

Οι πολίτες δημιουργώντας έναν λογαριασμό στο followgreen.gr/alexpolis έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν πόντους επιβράβευσης με τους εξής τρόπους:
• εκπαίδευση και ενημέρωση για περιβαλλοντικά ζητήματα, μεθόδους ορθής διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και ιδέες επαναχρησιμοποίησης καθημερινών αντικειμένων, μέσα από σύντομα και διασκεδαστικά άρθρα, βίντεο, κουίζ και Green Missions,
• πρόληψη και επαναχρησιμοποίηση με τη δωρεά συγκεκριμένων ειδών στο Πολυκοινωνικό Κέντρο του Δήμου,
• καθημερινή ανακύκλωση,
• σύσταση της πλατφόρμας του Δήμου σε φίλους και συγγενείς.

Οι πόντοι επιβράβευσης εξαργυρώνονται σε προσφερόμενες παροχές - εκπτώσεις προϊόντων/υπηρεσιών των τοπικών επιχειρήσεων ή/και σε σχολεία με τη μορφή δωρεάς, στο πλαίσιο σχολικών δράσεων ανακύκλωσης που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το τρέχον σχολικό έτος.

Μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την ανακύκλωση, οι τοπικές επιχειρήσεις λαμβάνουν δωρεάν προβολή και προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, ενώ οι δημότες εκπαιδεύονται και κερδίζουν μέσω της ανακύκλωσης.
Καλούμε όλους τους δημότες να κάνουν εγγραφή στη δημοτική πλατφόρμα Followgreen.gr/alexpolis/account/register, όπως και τις τοπικές επιχειρήσεις να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή του Δήμου, παρέχοντας μία προσφορά.

Κύριο μέλημα του Δήμου Αλεξανδρούπολης είναι η συλλογική προσπάθεια, που θα μας φέρει πιο κοντά σε ένα πιο καθαρό περιβάλλον.