Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ξεκίνησε ο εσωτερικός εξωραϊσμός της Αγίας Παρασκευής στις Φέρες

Ξεκίνησε ο εσωτερικός εξωραϊσμός της Αγίας Παρασκευής στις Φέρες

28-07-2020

"Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει στο εσωτερικό εξωραϊσμό του παρεκκλησίου, να επικοινωνήσει με την εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού = Παναγίας Κοσμοσώτειρας" αναφέρει με ανακοίνωσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o πρώην Αντιδήμαρχος Φερών κ. Νικόλαος Γκότσης.

Το παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται στο λόφο των Φερών σύμφωνα με την Κυβέλη Ράσσα στο βιβλίο της "Παιδικές Αναμνήσεις από τις Φέρες" η ιδέα της ανέγερσης του παρεκκλησίου της Αγίας Παρασκευής ανήκε στον πατέρα της Χριστόφορο που κοινοποίησε τη σκέψη του στο τότε νομάρχη Έβρου Ιωάννη Φραγκούλη, σε περίπατο που έκανε μαζί του στον κατάφυτο λόφο που τότε είχε ένα μικρό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής.

Ο Φραγκούλης ενέκρινε ποσό για την ανέγερση του παρεκκλησίου, αλλά σύντομα το 1942 δολοφονήθηκε στο Διδυμότειχο.

Ο νέος νομάρχης Σταύρος Ευταξίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων του όρισε επιτροπή ανέγερσης αποτελούμενη από τους: Αγοραστό Κανταρτζή πρόεδρο της κοινότητας, Περικλή Βαρβατζίκη γραμματέα, Νικόλαο Μπογιατζή, εκπρόσωπο του μητροπολίτη το γενικό αρχιερατικό επίτροπο π. Γεώργιο Παπαθεοδώρου και τον ιεροψάλτη Δημήτριο Κουτσούδη.

Η πρώτες φορητές εικόνες του παρεκκλησίου φέρουν στο κάτω δεξιό μέρος αφιέρωση του Νομάρχη Ευταξία .