Σήμερα είναι: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ KOYKORAVAS AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης

28-08-2016

Την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο 2016 - 2017 στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης.

Το Δημοτικό Ωδείο πλέον στεγάζεται σε πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο, όπου οι μαθητές θα μπορούν να απολαύσουν και να δημιουργήσουν σε ένα μοντέρνο χώρο με αίθουσες μονωμένες, με καινούρια μουσικά όργανα και καταξιωμένο προσωπικό υπό τη διεύθυνση της κας Μερόπης Κολλάρου.

Στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης παρέχεται πλήρης μουσική εκπαίδευση από τη σχολική και την προσχολική ηλικία.

Οι νότες και ο ρυθμός μαθαίνονται σαν λέξεις και κίνηση, ως τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων μουσικών ικανών να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του επαγγελματικού χώρου.

Και μην ξεχνάτε πως έχει επιστημονικά αποδειχθεί σήμερα ότι τα παιδιά που ξεκινάνε μουσική στα 6-7 τους χρόνια αποκτούν μεγαλύτερη ικανότητα συγκέντρωσης, καλύτερη μνήμη, μεγαλύτερη μαθηματική ικανότητα, αποκτούν πειθαρχία στη μελέτη τους και αποκτούν μεγαλύτερη δυνατότητα ανεξαρτησίας κινήσεων.

Επίσης τα παιδιά που συμμετέχουν σε ορχήστρες ή χορωδίες μαθαίνουν να συνεργάζονται καλύτερα με άλλα παιδιά και να έχουν καλύτερη δυνατότητα ακρόασης του διπλανού τους ανθρώπου, άρα και μεγαλύτερη ικανότητα επικοινωνίας. 

Οι αρχαίοι Ελληνες ήξεραν λοιπόν ότι με τη μουσική εκπαίδευση θα παράγουν περισσότερο αναπτυγμένους εγκεφάλους και θα στελεχώνουν την κοινωνία τους με άτομα που διαθέτουν πολλαπλές δεξιότητες -δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι τοποθετούσαν τη μουσική στον κορμό της παιδείας.