Σήμερα είναι: Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
greek english turkish
KOYKORAVAS ΕΠΙΠΛΟΡΑΜΑ ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ξεκολλάνε τις τσίχλες από τα πεζοδρόμια - Τρία νέα μηχανήματα απέκτησε ο Δήμος (video)

Ξεκολλάνε τις τσίχλες από τα πεζοδρόμια - Τρία νέα μηχανήματα απέκτησε ο Δήμος (video)

21-01-2020

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συνεργεία που έχουν αναλάβει το έργο της καθαριότητας του δήμου Αλεξανδρούπολης είναι οι χιλιάδες τσίχλες που δυστυχώς βρίσκονται κολλημένες στα πεζοδρόμια οι οποίες υποβαθμίζουν την αισθητική εικόνα της πόλης και δημιουργείται μια εξαιρετικά αντιαισθητική εικόνα έλλειψης καθαριότητας. 

Το τμήμα Καθαριότητας του δήμου Αλεξανδρούπολης  έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για την αφαίρεση τους με ειδικά μηχανήματα, τρία στο σύνολο, τα  οποία προμηθεύτηκε για αυτον τον σκοπό.

Συγκεκριμένα τα μηχανήματα αυτά έχουν ειδικό σύστημα αφαίρεσης τσιχλών και προορίζονται για πλύσιμο δρόμων, πλατειών και πεζοδρόμων. 

Τα μηχανήματα έχουν πιάσει ήδη δουλειά και μεθοδικά με το πλέον σύγχρονο εξοπλισμό αφαιρούνται οι τσίχλες ενώ ταυτόχρονα καθαρίζονται και τα πεζοδρόμια!

Τέλος αξίζει να  αναφερθεί πως στην Ολλανδία, όποιος φτύνει μασημένη τσίχλα στον δρόμο, πληρώνει πρόστιμο 90 ευρώ ενώ οι Γερμανοί έχουν υπολογίσει ότι το κόστος της αφαίρεσής τους από τα πεζοδρόμια σε ολόκληρη την Ευρώπη ανέρχεται στο ποσόν των 900 εκατ. ευρώ ετησίως!

Σ.Κ