Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

e - υεξία

Ξεπεράστε άγχος, κατάθλιψη και πανικό με τη νευροανάδραση

Ξεπεράστε άγχος, κατάθλιψη και πανικό με τη νευροανάδραση

06-11-2016

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από καταθλιπτική διάθεση, άγχος και πανικό. Η φαρμακευτική αγωγή δεν είναι η μοναδική λύση στην αποκατάσταση των όποιων δυσφορικών συμπτωμάτων. Χιλιάδες πάσχοντες πολλών ψυχικών διαταραχών που δεν επιθυμούν να λάβουν φαρμακευτική αγωγή ανακουφίζονται από τη νευροανάδραση.

Τι είναι η νευροανάδραση

Η νευροανάδραση ή ΗΕΓ βιοανάδραση είναι μια θεραπευτική – εκπαιδευτική τεχνική που συμβάλει στην εκγύμναση και την αυτορρύθμιση του εγκεφάλου. Η αυτορρύθμιση διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου και του κεντρικού νευρικού συστήματος και των συναισθημάτων. Ο ειδικός ψυχικής υγείας, με τη βοήθεια του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (ΗΕΓ) καταγράφει, σε πραγματικό χρόνο, τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και με οπτικοακουστικά μέσα τη γνωστοποιεί στον εκπαιδευόμενο. Με αυτό τον τρόπο το άτομο ενημερώνεται για τη λειτουργία του εγκεφάλου του και τη μεταβάλλει προς τα επιθυμητά επίπεδα. Με τη νευροανάδραση δηλαδή, ο εγκέφαλος γυμνάζεται με στόχο να επιτευχθούν τα φυσιολογικά επίπεδα στα εγκεφαλικά κύματα και να επαλειφθούν οι όποιες ψυχολογικές ή ψυχοσωματικές διαταραχές.

Ο  Davidson, καθηγητής ψυχολογίας στο  Πανεπιστήμιο του Wisconsin- Madison, ανακάλυψε ότι τα άτομα που έπασχαν από κατάθλιψη, η εγκεφαλική δραστηριότητα του αριστερού μετωπιαίου λοβού είναι μειωμένη σε σχέση με το δεξί μετωπιαίο λοβό.

Ο αριστερός μετωπιαίος λοβός εμπλέκεται στη γένεση θετικών συναισθημάτων και κατά τη διάρκεια κοινωνικών αλληλεπιδράσεων. Όταν αυτή η περιοχή παρουσιάζει μειωμένη δραστηριότητα, παρατηρείται απώλεια ενδιαφέροντος, απάθεια, κόπωση και διαταραχές του ύπνου.

Ο Davidson παρατήρησε ότι εκπαιδεύοντας αυτά τα άτομα να επαναφέρουν την εγκεφαλική δραστηριότητα των δύο ημισφαιρίων σε μία φυσιολογική κατάσταση (δηλ. αυξάνοντας την δραστηριότητα των αργών κυμάτων στο αριστερό ημισφαίριο), η κατάθλιψη βελτιωνόταν και αυτή η βελτίωση παρέμεινε σταθερή και μετά από έξη χρόνια.

Επομένως η Νευροανάδραση επιτρέπει την αύξηση της νοητικής ευελιξίας, ενεργοποιώντας τις περιοχές  του εγκεφάλου που εμπλέκονται στη γένεση θετικών συναισθημάτων και αυτή η ευελιξία  συνδέεται με τη μείωση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων.

Η νευροανάδραση εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στη θεραπεία των αγχωδών διαταραχών ,της κατάθλιψης, της επιλόχειου κατάθλιψης , των κρίσεων πανικού, των φοβιών, των μαθησιακών Δυσκολιών, της ΔΕΠ-Υ, των διαταραχών ύπνου, των πονοκεφάλων και ημικρανιών, των χρόνιων πόνων, του αισθήματος κόπωσης, των διατροφικών διαταραχών, των εθισμών .κ α.

Μια συνεδρία διαρκεί συνήθως 30-45 λεπτά και ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται για την αποκατάσταση του προβλήματος ποικίλει κατά περίπτωση. Η νευροανάδραση δεν εκπέμπει ηλεκτρισμό ή ακτινιβολία , δεν είναι εθιστική και εφαρμόζεται με επιτυχία τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες . Άτομα που είναι υπό φαρμακευτική αγωγή μπορούν να επωφεληθούν από τη νευροανάδραση αφού μετά από κάποιες συνεδρίες συνήθως τη μειώνουν .

Στο νόησις, που δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη και στο Διδυμότειχο παρέχονται υπηρεσίες νευροανάδρασης σε παιδιά και ενήλικες.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο 6940229304 ή να επισκεφθείτε τον παρακάτω ιστιοχώρο http://noisis.wixsite.com/psychologos