Σήμερα είναι: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
greek english turkish
AL FARO SOHO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

46 δέντρα μείον, 114 συν: οι αντιδράσεις & η απάντηση της Δημοτικής Αρχής Αλεξανδρούπολης (βίντεο)

46 δέντρα μείον, 114 συν: οι αντιδράσεις & η απάντηση της Δημοτικής Αρχής Αλεξανδρούπολης (βίντεο)

11-02-2019

Στη κοπή δέντρων στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής στην Αλεξανδρούπολη, προχώρησε η Δημοτική Αρχή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 9 και 10 Φεβρουαρίου.

Η εν λόγω παρέμβαση εντάσσεται στο σχεδιασμό και την μελέτη για την ανάπλαση της παραλιακής που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από τη λεγόμενη στροφή Εγνατία, έναντι του Πάρκου Προσκόπων, με την διαμόρφωση του χώρου όπου πρόκειται να λειτουργεί το νέο Δημοτικό Πάρκινγκ, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Η ανάπλαση περιλαμβάνει επίσης επέκταση του ποδηλατόδρομου και διαμόρφωση του χώρου της παραλίας για τα ΑμεΑ με κατεύθυνση προς την πλατεία του Φάρου, στο πλαίσιο της οποίας περιλαμβάνεται και η κοπή δέντρων.

Σύμφωνα με την μελέτη και την απόφαση που έχει δημοσιευτεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, προβλέπεται η κοπή 14 δέντρων πίσω από το γήπεδο «Φώτης Κοσμάς», και την αντικατάστασή τους με 50 νέα, και σε δεύτερο χρόνο την κοπή 32 δέντρων κατά μήκος της οδού Βασιλέως Αλεξάνδρου, και την αντικατάστασή τους με 64 νέα.

Η κοπή των δέντρων προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντιδράσεις στις οποίες απαντά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ο Γιώργος Κουκουράβας επισημαίνει πως η κοπή των δέντρων ήταν απαραίτητη, αφού οι ρίζες τους είχαν πλέον καταστρέψει το πεζοδρόμιο, το οποίο αντικαταστάθηκε από νέο, με σύστημα καθοδήγησης των τυφλών συμπολιτών μας.

Δείτε το βίντεο & μάθετε όλους τους λόγους πίσω από την εν λόγω παρέμβαση και τι δηλώνει ο Αντιδήμαρχος περί «πολιτικών σκοπιμοτήτων» αλλά και το "μετά" των παρεμβάσεων:

MENOYME ΑΣΦΑΛΕΙΣ