Σήμερα είναι: Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
greek english turkish
KOYKORAVAS AL FARO ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αυτός είναι ο κάδος ανακύκλωσης ρούχων
Αυτός είναι ο κάδος ανακύκλωσης ρούχων

59 κάδοι ανακύκλωσης ρούχων θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες στο δήμο Αλεξανδρούπολης

06-02-2020

59 ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης, για συλλογή μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα σε ισάριθμα κεντρικά σημεία στον δήμο Αλεξανδρούπολης από ιδιωτική εταιρεία, προκειμένου οι πολίτες να πηγαίνουν και να αποθέτουν εκεί τα ρούχα που δεν χρειάζονται.

Στη συνέχεια τα ρούχα που συγκεντρώνονται, θα οδηγούνται σε ανακύκλωση.

Το πρόγραμμα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό και σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ηλία Δαστερίδη έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, αφού ο δήμος Αλεξανδρούπολης θα κερδίζει κάποια χρήματα  τα οποία σε μορφή κουπονιού θα πηγαίνουν σε οικονομικά αδύνατες κι αναξιοπαθούσες οικογένειες της πόλης.

Να σημειωθεί ότι σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν 20 ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης και στη συνέχεια οι υπόλοιποι 39. Οι κάδοι θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης όπως και σε μεγάλους οικισμούς του δήμου.

Τι ρίχνουμε μέσα στους κάδους:

Ρούχα και ζευγαρωμένα παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά) Λευκά είδη (όπως κουρτίνες, σεντόνια, μαξιλάρια κτλ.) Τσάντες Αξεσουάρ

Τι ΔΕΝ ρίχνουμε:

Λερωμένα ή βρεγμένα ρούχα Χαλιά και Αποκόμματα υφασμάτων Αζευγάρωτα παπούτσια Οργανικά απόβλητα / Πλαστικό / Συσκευασίες Χαρτί / Γυαλί / Λάδι