Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνάντηση στις εγκαταστάσεις του ΟΛΑ.
Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνάντηση στις εγκαταστάσεις του ΟΛΑ.

7 θηριώδη μεταγωγικά πλοία αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

27-01-2021

7 θηριώδη μεταγωγικά πλοία θα καταπλεύσουν στο λιμάνι της  Αλεξανδρούπολης στο πλαίσο της άσκησης  DEFENDER21.

Αυτό ανακοινώθηκε εχθές στο διερυμένο briefing για τα logistics της ομπρέλας επιχειρήσεων POSEIDON TRIDENT 2021, με κορυφαία την άσκηση DEFENDER21, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΛΑ παρουσία του νέου ναυτικού ακολούθου της U.S. EMBASSY ATHENS, Commander Christopher Lepore και τη συμμετοχή όλων των key players σε Αλεξανδρούπολη και Μαύρη Θάλασσα!

Μεταξύ της περιόδου Φεβρουαρίου - Αυγούστου ο Ο.Λ.Α πρόκειται να συμμετέχει (έναντι αδράς αμοιβής) σε μία σειρά από διασυμμαχικές αποστολές κατά οποίες ο Λιμένας θα λειτουργήσει σε πρωτόγνωρα υψηλά επίπεδα εξυπηρετώντας ταυτόχρονα με τα 7 θηριώδη μεταγωγικά που αναμένεται να καταπλεύσουν, την διαρκώς αυξανόμενη εμπορική κίνηση!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΑ Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ "δυστυχώς λόγω των ζημιών που υπέστη το σιδηροδρομικό δίκτυο σε Πόρο και Άνθεια κατά την πρόσφατη κακοκαιρία δεν θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τρένο για τις μεταφορές μας πρίν το τέλος Μαρτίου"

Υπενθυμίζεται ότι τέλη Οκτωβρίου στρατιωτικοί αξιωματούχοι επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις του λιμανιού και ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΟΛΑ, Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, και τον διευθύνοντα σύμβουλο Κώστα Χατζηκωνσταντίνου για τις λεπτομέρειες της επιχείρησης.

Η «Defender 2021», προβλέπει την κινητοποίηση συνολικά 37.000 στρατιωτών: 29.000 από τις ΗΠΑ και 8.000 από τις υπόλοιπες χώρες. Αντίστοιχα θα μεταφερθούν 20.000 άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και κοντέινερς από τις ΗΠΑ συν άλλα 13.000 που βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη σε αποθήκες.