Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Στο έλεος... 7.000 στρέμματα στον κάμπο Μάνης-Διδυμοτείχου.
Στο έλεος... 7.000 στρέμματα στον κάμπο Μάνης-Διδυμοτείχου.

7 μήνες πέρασαν & τα προβλήματα από τη θεομηνία του Φεβρουαρίου στη Μάνη Διδυμοτείχου ακόμη να καταγραφούν!

28-09-2021

Στο έλεος έχουν αφεθεί, 7.000 στρέμματα στον κάμπο Μάνης-Διδυμοτείχου. Εφτά μήνες περιμένουν στην κοινότητα Μάνης Διδυμοτείχου να γίνει καταγραφή και προώθηση των τεράστιων προβλημάτων που δημιούργησε η θεομηνία του περασμένου Φεβρουαρίου στην περιοχή.

Οι αγρότες της περιοχής αγανακτισμένοι, διότι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στον κάμπο της Μάνης, αφού η κατάσταση σε πολλά σημεία θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο .

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Μάνης Δημήτρης Γκιντίδης, βρίσκεται σε απόγνωση και καταθέτει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας την εικόνα που επικρατεί στο χωριό του, όπου ένα κάμπος 7.000 στρεμμάτων είναι ανενεργός. Αφορμή για να μιλήσει αποτέλεσε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθες στο χωριό του μεταξύ της Δημοτικής αρχής και συγχωριανών του αγροτών.

Αν και ο ίδιος δεν κλήθηκε να συμμετέχει, παρουσίασε τα σημαντικότερα προβλήματα που ζητούν άμεση λύση τα οποία είναι:

1.O Ερυθροπόταμος παραμένει ακόμη ανοιχτός και επικοινωνεί με τα χωράφια της Μάνης, (ενώ οι σοδειές είναι έτοιμες για συγκομιδή, με μια πλημμύρα θα έρθει η καταστροφή στην ήδη ταλαιπωρημένη παραγωγή που δεν απέδωσε λόγω των συνθηκών.)
2.Τα κανάλια είναι ανοιχτά,
3.Οι αγρότες έχουν πάθει ζημιά με τα ενοικιαζόμενα χωράφια αφού η Περιφέρεια αποζημιώνει μόνο τους ιδιοκτήτες.

Έγγραφα παραστάσεις σε κάθε αρμόδιο (Περιφέρεια, Δήμο, ΤΟΕΒ Μεταξάδων,) έχουν γίνει κατ' επανάληψη χωρίς να γνωρίζει ποια είναι η τύχη τους.

Ο Δήμος Διδυμοτείχου όπως αναφέρει, έκανε μικρές παρεμβάσεις και θα μπορούσε να κάνει περισσότερες εάν αξιοποιούνταν τα 20.000 ευρώ περίπου, που εισπράττει ετησίως απο τα ενοίκια των χωραφιών της κοινότητας.

«Δεν μπορούμε να τα διεκδικήσουμε» δηλώνει. «Πηγαίνουν στην δημοτική αρχή και αυτή τα διοχετεύει όπου αλλού μπορεί. Δεν είδα κανένα έργο να γίνεται (από τα 403 στρέμματα) ενοικιαζόμενων χωραφιών της Μάνης .»
Αυτό που μπορεί να κάνει είναι περιμένει από τον κ .Δήμαρχο να πιέσει την Περιφέρεια, αφού τόσα χωριά Αλεποχώρι, Μεταξάδες Ποιμενικό, Βρυσικά, Ελαφοχώρι, Λάδη, Παλιούρι, Ευγενικό είναι στην ίδια ή και σε χειρότερη μοίρα, τόσο που πιστεύει πως και του χρόνου δεν θα μπορέσουν να τα καλλιεργήσουν.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας