Σήμερα είναι: Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
greek english turkish
AL FARO ΙΚΤΕΟ BABY SHOP

Αθλητικά νέα

78 κολυμβητήρια θα διατεθούν για το μάθημα κολύμβησης στα σχολεία - Μέσα Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

78 κολυμβητήρια θα διατεθούν για το μάθημα κολύμβησης στα σχολεία - Μέσα Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

08-09-2016

Τα Κολυμβητήρια Αλεξανδρούπολης αλλά και Ορεστιάδας συμπεριλαμβάνονται στην λίστα του Υπουργείου Παιδείας με τα 78 κολυμβητήρια ανά την χώρα, στα οποία θα εφαρμοστεί το μάθημα κολύμβησης στους μαθητές της Γ΄ τάξης των δημοτικών σχολείων.

Η Δ/νση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μετά από την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος κολύμβησης στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Αττικής κατά το τρίτο τρίμηνο του σχολικού έτους 2015-16, αποφάσισε την εφαρμογή της διδασκαλίας του αντικειμένου της κολύμβησης στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται σε απόσταση μέχρι και 25 χιλιόμετρα από το χώρο διεξαγωγής του μαθήματος (εθνικά, δημοτικά, δημόσια και ιδιωτικά κολυμβητήρια, κ.α.) για το σχολικό έτος 2016-2017.

Η κολύμβηση είναι ένα από τα αντικείμενα του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής όπως αναφέρεται στο Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών και το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών της Φυσικής Αγωγής για τη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση .

Έτσι, με την ένδειξη ότι "ΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ" το Yπουργείο Παιδείας κοινοποίησε την Παρασκευή στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τους Σχολικούς Συμβούλους κατάλογο με 78 κολυμβητήρια για την εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του συγκεκριμένου μαθήματος κολύμβησης.

Το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό ΠΕ11 να επιλέξουν και να δηλώσουν στις Ομάδες Φυσικής Αγωγής της οικείας Δ/νσης το τρίμηνο στο οποίο θα διδαχθεί το αντικείμενο της κολύμβησης, την ημέρα, το διδακτικό δίωρο όπως αυτό αποτυπώνεται στο ΦΕΚ1324/τΒ/11-05-2016 (08:10-10:00, 10:00-11:45 και 11:45-13:15) και το κολυμβητήριο που επιθυμούν.

Ωστόσο στο έγγραφο του Υπουργείου αναφέρεται ότι υπάρχει και η εναλλακτική στις παράκτιες περιοχές το μάθημα της κολύμβησης να διεξαχθεί στη θάλασσα και ζητά από τους Δ/ντές Εκπαίδευσης να αναφερθεί η ακριβής τοποθεσία αντί της επωνυμίας του κολυμβητηρίου.