Σήμερα είναι: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ ALL4U Δερέμπεης μικρό

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αθανάσιος Σίμογλου: O γιατρός από το Διδυμότειχο που μελοποίησε Καβάφη

Αθανάσιος Σίμογλου: O γιατρός από το Διδυμότειχο που μελοποίησε Καβάφη

25-07-2017

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή περίπτωση της εξωτερικής διασποράς του Διδυμοτείχου, ο γιατρός Αθανάσιος Σίμογλου, που δεκαετίες τώρα δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στην περιοχή της Στουτγάρδης στη Γερμανία.

Ο Αθανάσιος Σίμογλου που χαίρει ευρύτερης αποδοχής ως καταξιωμένος επιστήμονας, είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση πνευματικού ανθρώπου με πολυσχιδή καλλιτεχνική και μουσική δραστηριότητα. Η μελοποίηση των ποιημάτων του Κωνσταντινουπολίτη και Αιγυπτιώτη Κωνσταντίνου Καβάφη αποτελεί μια καλλιτεχνική υπέρβαση και κορύφωση.

Ένα μουσικό επίτευγμα διεθνών προδιαγραφών, που συντελέστηκε το 2011, εδώ και έξι χρόνια! Ο Αθανάσιος Σίμογλου γεννήθηκε στο Διδυμότειχο το 1954.

Σε ηλικία 10 ετών άρχισε τα μαθήματα μουσικής και τρομπέτας και για μερικά χρόνια ήταν μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Διδυμοτείχου. Μαζί με τις σπουδές του στην Ιατρική συνέχισε και τα μαθήματα για το πιάνο εμβαθύνοντας ταυτόχρονα και στη μουσική σύνθεση.

Η γνωριμία του με το ποιητικό έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού άρχισε από τα γυμνασιακά του χρόνια και η πρώτη του μουσική σύνθεση ήταν η "Ιθάκη" το 1983 στη Στουτγάρδη. Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά ο ολοκληρωμένος μουσικοσυνθέτης έκανε το διεθνές ντεμπούτο του με τα ποιήματα του Kωνσταντίνου Καβάφη υπό τον τίτλο “SHADESOFLOVE…”.

Μια εξαιρετική στιγμή, ένα σημαντικό ορόσημο για τον μουσικοσυνθέτη Αθανάσιο Σίμογλου. Ένα κόσμημα του καταπληκτικού ανθρώπινου δυναμικού της ιστορικής πόλης του Διδυμοτείχου που μπορεί να προσφέρει πολλά στον τόπο καταγωγής του.