Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Άβαντος Αλεξ/πολης: Το σύλλογο "Αλληλεγγύη Ανάπτυξη" επισκέφτηκε ο κ. Δευτεραίος, ενόψει της ευρείας σύσκεψης των φορέων

Άβαντος Αλεξ/πολης: Το σύλλογο "Αλληλεγγύη Ανάπτυξη" επισκέφτηκε ο κ. Δευτεραίος, ενόψει της ευρείας σύσκεψης των φορέων

26-02-2018

Εδώ και αρκετό καιρό ο πρόεδρος του αθλητικού και πολιτιστικού σωματείου "Αλληλεγγύη Ανάπτυξη" Σύλλογος Ελλήνων πολιτών Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα με μητρικη γλώσσα τα Τουρκικά στον Δήμο Αλεξανδρούπολης κ. Δαγλή Γιασάρ είχε επισημάνει τα προβλήματα της Άβαντος και είχε ζητήσει να πραγματοποιηθεί μία σύσκεψη όλων των φορέων προκειμένου να αντιμετωπιστούν.

Η οδός Άβαντος Αλεξανδρούπολης, όπως έχουμε πει και σε παλιότερα άρθρα μας είναι το σημείο όπου μέσα σε λίγα μέτρα δύο κόσμοι συναντιούνται. Αυτός της "πολιτισμένης" και εκλεπτυσμένης Αλεξανδρούπολης και ο άλλος...  οδιαφορετικός κόσμος, της απόγνωσης, της εγκατάλειψης και της απομόνωσης.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης σε σχετική του δήλωση, στις αρχές του 2018, είχε επισημάνει πως θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση για το θέμα.

Χθες, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου ο επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" κ. Δευτεραίος επισκέφτηκε το σωματείο άκουσε με ενδιαφέρον τις θέσεις και δήλωσε την στήριξή του στα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής και συμμερίστηκε το παράπονο τους για το ότι είναι παραμεληέενη διαχρονικά η περιοχή απο την πολιτεία.

Σε επικοινωνία μας με τον κ. Δαγλή ο ίδιος θέλησε να ευχαριστήσει αρχικά τον κ. Δευτεραίο για το ενδιαφέρον του.

Μας επισήμανε πως ανέφερε στον κ. Δευτεραίο μια σειρά από προβλήματα που έχει η Μειονότητα της Αλεξανδρούπολης, τονίζοντας του πως προβλήματα έχει κάθε χωριό - κοινότητα σε όλη την χώρα. 

Του επισήμανε πως το κυριότερο πρόβλημα της Αβαντος είναι ότι είναι μια περιοχή τόσο κοντά στο κέντρο μιας πανέμορφης πόλης, όπως η Αλεξανδρούπολη και παρ' όλα αυτά θυμίζει άλλη... ήπειρο.

"Απουσιάζει το κράτος και έχει αφεθεί αυτή η περιοχή στο έλεος του θεού. 

Ζητάμε αληθινό ενδιαφέρον και λύσεις που θα προκύψουν απο σοβαρό διάλογο όλων των φορέων και ανεξάρτητα από κομματική ταυτότητα να έχουν όλοι συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων".

Μια περιοχή που όπως τόνισε ο κ. Δαγλή είναι παραμελημένη εδώ και χρόνια και πως μόνο εάν ενωθούν οι δυνάμεις όλων μπορεί να αλλάξει κάτι.

Όλια Γκαντανίδου