Σήμερα είναι: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
JOY Δερέμπεης μικρό SOHO

Αθλητικά νέα

Με σύμμαχο τον καιρό αθλητές, παράγοντες, προπονητές και γονείς απόλαυσαν ένα πρωτόγνωρο φεστιβάλ στίβου.
Με σύμμαχο τον καιρό αθλητές, παράγοντες, προπονητές και γονείς απόλαυσαν ένα πρωτόγνωρο φεστιβάλ στίβου.

Αλεξ/πολη: Με τη συμμετοχή 800 αθλητών πραγματοποιήθηκε η 2η Ορφική συνάντηση.

02-04-2015

Με τη συμμετοχή 800 περίπου αθλητών και αθλητριών 5-17 ετών, από 18 σωματεία της Β.Ελλάδος και 2 της Βουλγαρίας (το Αστέρι της Ανδριανούπολης λόγω κωλύματος, δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στην Αλεξ/πολη), πραγματοποιήθηκε η 2η Ορφική συνάντηση στίβου.

Με σύμμαχο τον καιρό αθλητές, παράγοντες, προπονητές και γονείς που ταξίδεψαν και γέμισαν το στάδιο "Φώτης Κοσμάς" στην Αλεξανδρούπολη, απόλαυσαν ένα πρωτόγνωρο φεστιβάλ στίβου. Σε αυτό υπήρχαν συμμετοχές από το Μπουργκάζ και το Χάσκοβο. Από τον ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή, Σπάρτακο Θεσνίκης, Κένταυρο Χαλκιδικής, Γε Νάουσας, ΓΑΣ Κιλκίς, ΟΚΑ Καβάλας, Φίλιππος Καβάλας, Δόξάτο Δράμας, ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης, Ρήσσος Κομοτηνής, ΑΟ Ορεστιάδος και Πολυνίκης Ορεστιάδος και τον συντοπίτη Πρωτέα.

Η διοργανωση αυτή ουσιαστικά δημιουργεί ένα νέο και ισχυρό θεσμό που στοχεύει στον υγιή συναγωνισμό, στην ανάπτυξη της φιλίας μεταξύ σωματείων, πόλεων, αλλά και γειτονικών λαών.

Για την ιστορία, με το όνομα "Ορφικοί " έγιναν αγώνες στίβου πανελλαδικού επιπέδου στην Κομοτηνή το 1958.

Η 2η Ορφική συνάντησητα είχε όλα. Παρέλαση ομάδων, όρκος αθλητή, ανταλλαγή δώρων, παιχνίδια για τους μικρούς και συναγωνισμό για τους μεγαλύτερους αθλητές, με σπουδαίες μάλιστα επιδόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λειτούργησε για πρώτη φορά το σύστημα Miipharos, το οποίο μετέδιδε πληροφορίες του αγώνα, της πόλης και του Εθνικού, στα κινητά των θεατών.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την 2η Ορφική, με τις αποστολές να φεύγουν ενθουσιασμένες από το στάδιο "Φώτης Κοσμάς".

 

Με σύμμαχο τον καιρό αθλητές, παράγοντες, προπονητές και γονείς απόλαυσαν ένα πρωτόγνωρο φεστιβάλ στίβου στην Αλεξανδρού...

Posted by e-evros.gr on Thursday, April 2, 2015