Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αλεξανδρούπολη: Αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης μετατρέπεται σε αίθουσα Αιμοδοσίας

Αλεξανδρούπολη: Αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης μετατρέπεται σε αίθουσα Αιμοδοσίας

18-03-2020

Η Υπηρεσία Αιμοδοσία Αλεξανδρούπολης του Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμος Αλεξανδρούπολης για να διευκολύνουν τους συμπολίτες μας να συνεχίσουν να προσφέρουν αίμα, αποφάσισαν τη δημιουργία αίθουσας αιμοδοσίας στο χώρο που προορίζεται για τη λειτουργία της Πινακοθήκης του δήμου μας. Βρίσκεται στο χώρο που ήταν η παλιά Βιβλιοθήκη στην οδό Τζαβέλλα 6 (τον δρόμο που οδηγεί από τη Λ. Δημοκρατίας προς την πλατεία Ελευθερίας και τον σιδηροδρομικό σταθμό στο λιμάνι).

Η μετάγγιση αίματος και παραγώγων του είναι απαραίτητη για να κερδίσουν τον αγώνα για ζωή πολλοί συνάνθρωποί μας. Οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία ζουν χάρη στην προσφορά του αίματός σου και πρέπει να συνεχίσουν να μεταγγίζονται κανονικά.

Οι υπηρεσίες αιμοδοσίας λαμβάνουν όλα τα μέτρα αποφυγής της διασποράς του νέου ιού SARS-CoV-19 και την προστασία της υγείας των αιμοδοτών.

Περιμένουμε όλους τους τακτικούς αιμοδότες, αυτούς που ξεχάστηκαν και αυτούς που θέλουν να δώσουν για πρώτη φορά, στον χώρο της νέας Πινακοθήκης, τις καθημερινές και το Σάββατο από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 2.00 μ.μ.. Παράλληλα θα συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία της Αιμοδοσίας εντός του νοσοκομείου.

Οι αιμοληψίες ξεκινούν την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020.
Ωράριο αιμοληψιών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: 8.30-14.30 καθημερινά εκτός Σαββάτου και 17.30-20.30 Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή, αργίες.