Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Ε - ΑΤΡΙΚΑ

Αλεξανδρούπολη: Δωρεά οργάνων αποβιώσαντος ασθενούς που επρόκειτο να σώσει πολλές ζωές

Αλεξανδρούπολη: Δωρεά οργάνων αποβιώσαντος ασθενούς που επρόκειτο να σώσει πολλές ζωές

21-04-2018

Η δωρεά οργάνων ισούται με δωρεά ζωής”: Αυτό είναι το μήνυμα του Π.Γ.Ν.Ε., το οποίο συγχαίρει και ευχαριστεί τους συγγενείς αποβιώσαντος ασθενούς για τη γενναία απόφασή τους να δώσουν τη συγκατάθεσή τους στη δωρεά οργάνων (ήπατος, δύο νεφρών, δύο κερατοειδών) σε άλλους συνανθρώπους.

Η όλη επιχείρηση διεξήχθη με επιτυχία από την ομάδα μεταμοσχεύσεων του Π.Γ.Ν.Ε. και του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης.

Ευχόμαστε η συγκινητική αυτή προσφορά ζωής να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες περιπτώσεις” επισημαίνει σε σχετικό δελτίο τύπου ο Διοικητής του νοσοκομείου, Δρ. Δημήτρης Αδαμίδης.  

Η ιδέα της Δωρεάς Οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί μια από τις ύψιστες μορφές εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού. Σήμερα η μεταμόσχευση αποτελεί τη μόνη θεραπευτική λύση για την τελικού σταδίου ανεπάρκεια καρδιάς, ήπατος και πνεύμονα και την πιο αποτελεσματική λύση για την τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια.

Η ιδιαιτερότητα των μεταμοσχεύσεων οφείλεται στο γεγονός ότι η ανάπτυξη και η διάδοσή τους, δεν εξαρτάται μόνο από την επιστημονική & τεχνολογική πρόοδο, αλλά κυρίως από την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κοινωνικών φορέων & όλου του κοινωνικού συνόλου

Νικήτας Διαμαντόπουλος