Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αλεξανδρούπολη: Έκλεψαν τα καλώδια και άφησαν 80.000 ευρώ ζημία

Αλεξανδρούπολη: Έκλεψαν τα καλώδια και άφησαν 80.000 ευρώ ζημία

03-08-2016

Προβληματισμός επικρατεί στην Αντιπεριφέρεια Έβρου με τα περιστατικά κλοπών καλωδίων του δικτύου Ηλεκτρισμού σε 5 κόμβους, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται ουσιαστικά για ζημία που φτάνει τα 80.000 ευρώ σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς.

«Για ακόμη μία φορά γίναμε μάρτυρες μιας συμπεριφοράς που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ολόκληρου του δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Ειδικότερα το τελευταίο διάστημα εκλάπησαν από 5 κόμβους καλώδια συνολικού μήκους 5 χλμ», δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς στη Δέλτα Τηλεόραση.

Ειδικότερα εκλάπησαν τα καλώδια από τον κόμβο του Αετοχωρίου, επί της Εθνικής Οδού, του νοσοκομείου, του Αγίου Κυπριανού, του περιφερειακού της Μάκρης και από τπο βόρειο κόμβο Διδυμοτείχου.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες επισκευής των ζημιών μόνο που αυτή τη φορά δεν θα χρησιμοποιηθούν καλώδια χαλκού αλλά αλουμινίου.

Μέχρι στιγμής έχουν επισκευασθεί οι 3 από τους 5 κόμβους.

Παράλληλα η αντιπεριφέρεια Έβρου προχώρησε στην αλλαγή των σηματοδοτών στο δίκτυο από την οδό Κουταβού μέχρι τη Ν. Χιλή Αλεξανδρούπολης, όπου και τοποθετήθηκαν 138 ιστοί φωτισμού και άλλαξαν τους 21 αναρτώμενους και χαμηλούς σηματοδότες με led ούτως ώστε να γίνονται περισσότερο ορατοί από τους οδηγούς.