Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι 26 επιβάτες που επέβαιναν στο πλοίο καθώς και τα 8 ΙΧΕ, 1 Φ/Γ και 1 Δ/Κ αποβιβάστηκαν και εκφορτώθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Οι 26 επιβάτες που επέβαιναν στο πλοίο καθώς και τα 8 ΙΧΕ, 1 Φ/Γ και 1 Δ/Κ αποβιβάστηκαν και εκφορτώθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Αλεξανδρούπολη: Επιβατηγό πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού

14-03-2021

Απρόοπτο ατύχημα σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες εχθές στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης κατά την διάρκεια πρόσδεσης του επιβατηγού πλοίου "Αδαμάντιος Κοραής" στην προβλήτα.

Συγκεκριμένα η  Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ», ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του στον οικείο λιμένα προερχόμενο από τη Σαμοθράκη, προσέκρουσε ελαφρώς στην προβλήτα με τη δεξιά πλευρά της πρύμνης με χαμηλή ταχύτητα, προκαλώντας ρήγμα πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Οι 26 επιβάτες που επέβαιναν στο πλοίο καθώς και τα 8 ΙΧΕ, 1 Φ/Γ και 1 Δ/Κ αποβιβάστηκαν και εκφορτώθηκαν με ασφάλεια και με την παρουσία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης και διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Από την πλευρά της η εταιρεία ZANTE FERRIES ανακοίνωσε μέσω δελτίο τύπου πως "το δρομολόγιο του πλοίου σήμερα Κυριακή 14/03/2021 πρός και από την Σαμοθράκη δεν θα πραγματοποιηθεί."