Σήμερα είναι: Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
greek english turkish
KOYKORAVAS ΕΠΙΠΛΟΡΑΜΑ ΙΚΤΕΟ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Η σχέση την οποία αναπτύσσουν οι ιππείς και αμαζόνες με τους βοηθούς τους, είναι μοναδική.
Η σχέση την οποία αναπτύσσουν οι ιππείς και αμαζόνες με τους βοηθούς τους, είναι μοναδική.

Αλεξανδρούπολη: Γίνε κι εσύ εθελοντής Θεραπευτικής Ιππασίας!

09-10-2019

Η θεραπευτική ιππασία είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς μιας ομάδας, όπου συμμετέχουν εκπαιδευτές, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, γυμναστές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κι εθελοντές βοηθοί. Καθοριστικός για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας είναι ο ρόλος του εθελοντή βοηθού, χωρίς τη συμμετοχή του οποίου τα προγράμματα δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν

Εθελοντής βοηθός θεραπευτικής ιππασίας μπορεί να γίνει ο καθένας μας, χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζει ιππασία ή να έχει εμπειρία από άτομα με ειδικές ανάγκες. Το μόνο που χρειάζεται είναι συνέπεια, ενθουσιασμός, διάθεση για συνεργασία κι αγάπη για τον άνθρωπο και τα ζώα. Σημαντικό στοιχείο για την αποτελεσματική συνεισφορά του βοηθού είναι η εκπαίδευσή του, την οποία αναλαμβάνουν οι εκπαιδευτές του ΣΘΙΕ.

Οι εθελοντές δεν ιππεύουν αλλά συνοδεύουν και βοηθούν τους ιππείς και τις αμαζόνες οι οποίοι συμμετέχουν στις συνεδρίες Θεραπευτικής Ιππασίας.

 Βασικό καθήκον του εθελοντή είναι να συνοδεύει τον ιππέα περπατώντας δίπλα στο άλογο και να φροντίζει, πάντα υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτή, για την σωστή θέση του ιππέα πάνω στο άλογο και να τον βοηθά στην εκτέλεση των ασκήσεων. Ο εθελοντής ασχολείται με την προετοιμασία των αλόγων για τις συνεδρίες κατόπιν ειδικής εκπαίδευσης ή να κρατήσει συντροφιά σε κάποιον ιππέα που περιμένει την σειρά του.

Η σχέση την οποία αναπτύσσουν οι ιππείς και αμαζόνες με τους βοηθούς τους, είναι μοναδική. Ακόμη κι εκείνα τα άτομα με περιορισμένη δυνατότητα αντίληψης και προσοχής, σταδιακά αναγνωρίζουν το ενδιαφέρον του βοηθού τους κι ανταποκρίνονται σε ένα χαμογελαστό και χαρούμενο πρόσωπο. Και, σίγουρα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή, από το να παρακολουθείς την πρόοδό τους και να βλέπεις να κατακτούν νέους ορίζοντες, ενάντια στην κάθε μορφής αναπηρία τους.

Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του Ι.Ο.ΑΛ. είναι Τρίτη έως και το Σάββατο 8:30 – 12:30 και 15:30 – 18:00 και μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά για να ενημερωθείτε για τις ημέρες και ώρες που είναι προγραμματισμένες οι συνεδρίες θεραπευτικής ιππασίας. Η εθελοντική προσφορά είναι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα (εάν κάποιος θέλει μπορεί να έρχεται πιο συχνά).

Αν τυχόν δεν μπορείτε να παρευρεθείτε κάποια στιγμή, την ημέρα και την ώρα που έχετε επιλέξει, απλά ενημερώνετε τους εκπαιδευτές.
Επίσης, αν έχετε κυλιόμενο ωράριο και δεν μπορείτε να έχετε μία σταθερή ημέρα και ώρα μπορείτε να ενημερώσετε τους εκπαιδευτές και να έρχεστε όποτε μπορείτε, τις ημέρες και ώρες που πραγματοποιούνται τα μαθήματα θεραπευτικής ιππασίας.

 *Μετά το πέρας της εθελοντικής προσφοράς  του ενδιαφερομένου (τουλάχιστον 6 μήνες) υπάρχει η δυνατότητα λήψης  βεβαίωσης προσφοράς εθελοντικής εργασίας από τον Ι.Ο.ΑΛ. αν αυτός το επιθυμεί.

Τηλ. επικοινωνίας 6976772996, 6976459771