Σήμερα είναι: Σάββατο, 30 Μαΐου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ AL FARO SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αλεξανδρούπολη: Πώς του «άρπαξαν» 600 ευρώ από τον λογαριασμό

Αλεξανδρούπολη: Πώς του «άρπαξαν» 600 ευρώ από τον λογαριασμό

24-02-2020

Θύμα μιας ηλεκτρονικής απάτης έπεσε πριν λίγες μέρες ένας Αλεξανδρουπολίτης ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης ο οποίος μετά από τραπεζική συναλλαγή που έκανε, είδε να εξαφανίζονται στο.. λεπτό από το λογαριασμό του 600 ευρώ!

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 51χρονο προφασιζόμενος ότι εκπροσωπεί μια ομάδα η οποία επιθυμεί να δειπνήσει στην επιχείρηση του, ο άγνωστος άνδρας , που τελικά αποδείχθηκε απατεώνας, του είπε ότι θα του κατέθετε άμεσα μέσω της υπηρεσίας "Λεφτά στο λεπτό" μία προκαταβολή στην Τράπεζα.

Η υπηρεσία «Λεφτά στο λεπτό», βασίζεται στη χρήση ενός ειδικού μυστικού κωδικού μιας χρήσης (Κωδικός Παραλαβής Μετρητών). Μόλις ο πελάτης-αποστολέας καταχωρήσει εντολή για αποστολή χρημάτων, λαμβάνει τον μυστικό κωδικό, τον οποίο γνωστοποιεί στον παραλήπτη. Η αποστολή των χρημάτων γίνεται από οποιοδήποτε ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, με χρήση της χρεωστικής κάρτας, μέσω της winbank ή μέσω του Πειραιώς Phone Banking.

Ο Αλεξανδρουπολίτης αγνοώντας τη συγκεκριμένη διαδικασία, δέχθηκε να προχωρήσει σε αυτού του είδους την τραπεζική συναλλαγή. Δυστυχώς όμως, αντί να εισπράξει τα χρήματα που υποτίθεται ότι θα του έβαζε ο "εκπρόσωπος της ομάδας" μετέφερε στο λογαριασμό του επιτήδειου 600 ευρώ!

Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι, καθώς οι απατεώνες γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν για να αποσπάσουν χρήματα, μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Επίσης οι επιχειρήσεις που λαμβάνουν ύποπτα τηλεφωνήματα και διαπιστώνουν την απάτη, ή έχουν την υποψία ότι πρόκειται περί απάτης πρέπει να γνωστοποιούν στην Αστυνομία το περιστατικό και τον αριθμό από τον οποίον έλαβαν το ύποπτο τηλεφώνημα προκειμένου να εξιχνιαστεί η «συμμορία» και να προστατευτούν οι άλλοι επιχειρηματίες.

MENOYME ΑΣΦΑΛΕΙΣ