Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Οι φωτογραφίες είναι από το hellasforce
Οι φωτογραφίες είναι από το hellasforce

Αλεξανδρούπολη: "Σφράγισαν" παράνομο θρησκευτικό χώρο προσευχής μουσουλμάνων

18-07-2017

Οι Αρχές σφράγισαν κτίριο μουσουλμανικού συλλόγου στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο χρησιμοποιούνταν παράνομα ως χώρος προσευχής.

Το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται στην οδό Άβαντος Αλεξανδρούπολης κι πήγαιναν σε αυτόν κάτοικοι της περιοχής, που ήθελαν να κάνουν την καθημερινή προσευχή τους.

Όπως διαβάζουμε στο hellasforce.com, από όλο αυτό προκύπτει μία απορία. Εφόσον στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης υπάρχει τζαμί, γιατί είχαν παράνομα χώρο προσευχής;

Kάτοικοι της περιοχής απαντούν σε αυτό το ερώτημα, στο e-evros.gr, πως όλο αυτό δεν γίνεται για κανένα άλλο λόγο πέραν του ότι η απόσταση της Άβαντος με το τζαμί, που είναι μέσα στην Αλεξανδρούπολη είναι μεγάλη και πως είναι δύσκολο να μετακινούνται σε αυτό, 5 φορές τη μέρα που γίνεται και η προσευχή τους, ιδίως τους χειμερινούς μήνες που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές.

O Πρόεδρος του Σωματείου των Μουσουλμάνων κ. Δαγλή Γιασάρ σχολίασε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μετά το συγκεκριμένο γεγονός: 

Οι νόμοι δημιουργούνται για να εξυπηρετούν τον άνθρωπο, για να λειτουργεί σωστά το κράτος, για να συμβιώνει αρμονικά και δίκαια η κοινωνία.

Αν ένας χώρος θρησκευτικός είναι παράνομος τότε να κλείσει. Δεν καταλαβαίνω ποιόν άνθρωπο εξυπηρετεί και πως βοηθάει το κλείσιμο του στην λειτουργία του κράτους και στην αρμονία της κοινωνίας, αλλά αν έτσι λένε οι νόμοι... ας κλείσει!

Πως γίνεται όμως στην ίδια περιοχή εδω και δεκαετίες να λειτουργούν δίπλα σε οικογένειες και παιδάκια που παίζουν οίκοι ανοχής...; ΟΛΟΙ οι θεσμικοί παράγοντες να παραδέχονται σε συζητήσεις προφορικές πως είναι απαράδεκτο, όμως παρ όλα αυτά να συνεχίζουν να λειτουργούν; Με τους αρμόδιους να πετάνε ο ένας το μπαλάκι στον άλλον.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Πως οι νόμοι αδυνατούν στο να δώσουν λυση. Ποιός φταίει; Οι νόμοι, η πρόθεση; Για μένα εμείς...

Όλια Γκαντανίδου