Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
FAGI

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το αεροδρόμιο "Δημόκριτος" της Αλεξανδρούπολης
Το αεροδρόμιο "Δημόκριτος" της Αλεξανδρούπολης

Αλεξανδρούπολη: Το νέο πρόγραμμα πτήσεων του «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

23-03-2018

Από τις 25 Μαρτίου έως τις 27 Οκτωβρίου θα ισχύσει το νέο πρόγραμμα πτήσεων που παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης εχθές το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, οι πτήσεις για Αθήνα θα είναι 3, 4 και 5 καθημερινά, ανάλογα με την ημέρα αλλά και την περίοδο. Μάλιστα, υπάρχει και νέα πτήση για την Λάρνακα της Κύπρου κάθε Τρίτη και Κυριακή ενώ συνεχίζει τη λειτουργία της η πτήση για τη Σητεία και το Ηράκλειο.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης. “Μετά από πολύ κόπο και πολλές προσπάθειες, καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να ενδιαφερθούν και άλλες εταιρείες, εσωτερικού και εξωτερικού – να βρουν ένα αεροδρόμιο νοικοκυρεμένο που είναι ανοικτό 24 ώρες το 24ωρο” ανέφερε ο Δήμαρχος, υπογραμμίζοντας τη σημασία του αεροδρομίου. “Μόνο μέσα από τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται σωστά οι συνδυασμένες μεταφορές θα δημιουργηθεί το αναπτυξιακό προφίλ” συμπληρώνει αμέσως μετά, μιλώντας για την αξία των αναπτυξιακών έργων.

Από τη μεριάς του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αφού έδωσε συγχαρητήρια στο προσωπικό του αεροδρομίου που έχει καταφέρει τόσα πολλά παρόλο που βρίσκεται υποστελεχωμένο, σημείωσε πως η Αλεξανδρούπολη είναι μέσα στην πρώτη τριάδα των πόλεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς συνδυάζει σιδηρόδρομο, λιμάνι, αεροδρόμιο, αυτοκινητοδρόμους, μέσα σε ένα χρονικό περιθώριο των 5 λεπτών.

Το 2017, άλλωστε, η κίνηση έφτασε στο 62%. Επιπλέον, υπάρχει δέσμευση κονδυλίου 700.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του πύργου ελέγχου μέσα στο 2019.

Νικήτας Διαμαντόπουλος