Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Αναστάσης είναι υπότροφος και οικότροφος στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια και κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη.
Ο Αναστάσης είναι υπότροφος και οικότροφος στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια και κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη.

Αλεξανδρουπολίτης μαθητής δεκτός στο Williams College της Μασαχουσέτης με πλήρη υποτροφία

18-05-2024

Πήρη υποτροφία για το Williams College στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ πέτυχε ο 18χρονος Αναστάσης Βασιλειάδης με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, μαθητής της Γ' Λυκείου, ο οποίος πέρσι κατέκτησε την πρώτη θέση στην πανελλήνια Οικονομική Ολυμπιάδα και φέτος πέρασε και πάλι στον τελικό της διοργάνωσης.

Τον ερχόμενο Αύγουστο ο Αναστάσης θα πετάξει για την Αμερική ώστε να παρακολουθήσει το τετραετές πρόγραμμα σπουδών στα μαθηματικά οικονομικά και όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας από τους τομείς με τους οποίους επιθυμεί να ασχοληθεί είναι η χρήση των οικονομικών για πολιτικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα της χρήσης των οικονομικών για τη βελτίωση του κοινωνικού συνόλου είναι τα ειδικά προγράμματα που εφαρμόζονται στην Αμερική για την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και την ενδυνάμωση των γυναικών ή οι πρωτοβουλίες διεθνών οργανισμών που προωθούν την παγκόσμια ευημερία και την κοινωνική πρόοδο» σημειώνει. Χαρακτηρίζει, άλλωστε, δύσκολο το αντικείμενο καθώς, όπως επισημαίνει, δεν μπορεί κανείς να προβλέψει το μέλλον, ωστόσο ο εν λόγω κλάδος είναι εκείνος που φροντίζει για την οικονομική πρόοδο, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη δημιουργία ερευνητικών κέντρων και γενικά την ανάπτυξη.

CRUSTA

Στο ερώτημα πώς βλέπει τον εαυτό του σε δέκα χρόνια, απαντάει ότι είναι δύσκολη ερώτηση και αναφέρει: «μπορεί να είμαι στην Ελλάδα, μπορεί στην Αμερική, μπορεί στην Αφρική διευθύνοντας αναπτυξιακά προγράμματα για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες».

Όσο για τα πράγματα που τού άρεσαν όταν ήταν μικρός, λέει: «όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω πιλότος. Ίσως ακόμη να θέλω να γίνω. Ο ουρανός δίνει μια ελευθερία και σού λέει ότι μπορείς να πας όπου θέλεις. Σου δίνει αυτή την ανοιχτωσιά και σε αφήνει να ονειρευτείς και να μπορέσεις να προοδεύσεις. Για μένα ο ουρανός συμβολίζει την ελευθερία και τα όνειρα».

Όσο για την Οικονομική Ολυμπιάδα, ο Αναστάσης Βασιλειάδης επισημαίνει ότι είναι ένας διαγωνισμός που πετυχαίνει την προώθηση του οικονομικού εγγραμματισμού και βοηθάει νέους και νέες να αποκτήσουν γνώσεις ώστε να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε μια δύσκολη κοινωνία. Όπως, άλλωστε, εκτιμά «ο κόσμος πλέον ενδιαφέρεται για τα οικονομικά και καταλαβαίνει τη σημασία τους στον κόσμο σήμερα».

Ο Αναστάσης είναι υπότροφος και οικότροφος στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια και κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη.