Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ο Αλεξανδρουπολίτης φωτορεπόρτερ Μάριος Ραφαήλ Μπίκος
Ο Αλεξανδρουπολίτης φωτορεπόρτερ Μάριος Ραφαήλ Μπίκος

Αλεξανδρουπολίτης ο φωτορεπόρτερ του Documento που "άδειασε" τον Φουρθιώτη (video)

31-03-2021

Άνευ προηγουμένου πρόκληση σημειώθηκε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς συνέλαβαν τον Αλεξανδρουπολίτη φωτορεπόρτερ του Documento, Μάριο Ραφαήλ Μπίκο.

Ο λόγος; Τόλμησε να τραβήξει μια φωτογραφία η οποία αποδεικνύει ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είναι υπό ισχυρή αστυνομική περιφρούρηση με θωρακισμένο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνομίας.

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά, όλα ξεκίνησαν μετά από αναφορά του αντιδήμαρχου Ραφήνας, Χρήστου Τσεμπέρη, σχετικά με τον Μένιο Φουρθιώτη. Όπως ισχυρίστηκε ο αντιδήμαρχος, η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε διάθεση περιπολικών και προσωπικού από διάφορα αστυνομικά τμήματα του λεκανοπεδίου για τη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη επί 24ώρου βάσεως.

Επί μέρες η αστυνομία διαψεύδει τις  δηλώσεις του Αντιδημάρχου Ραφήνας. Ωστόσο, ο φωτογραφικός φακός του Μάριου επιχείρησε να καταγράψει τον Φουρθιώτη με συμβατικές πινακίδες και συνοδεία άλλων αστυνομικών με μηχανές.

Ο Φουρθιώτης μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία του φωτορεπόρτερ ζήτησε να σηλληφθεί, ενώ η δικηγόρος του και η φρουρά του φέρονται να του συνέστησαν να μην προβεί σε αυτή την κίνηση. Ωστόσο, ο παρουσιαστής επέμενε.

Το e-evros.gr επικοινώνησε με τον Μάριο Ραφαήλ Μπίκο ο οποίος μας μίλησε για το περιστατικό.

Όπως μας ανέφερε η δικηγόρος του Μένιου Φουρθιώτη του ζήτησε να υπογράψει... έγγραφο αποχώρησής του από τον δημόσιο χώρο των δικαστηρίων και ότι δεν θα χρησιμοποιήσει κάποια από τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει.

Φυσικά, ο Μάριος αρνήθηκε καθώς ήταν καθ' όλα νόμιμος και είχε μαζί του όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Μάλιστα ενώ ο αστυνομικός είχε στα χέρια του όλα τα στοιχεία που δήλωναν την ταυτότητα του επέμεναν ότι έπρεπε να τον ακολουθήσουν στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων!

Τελικά η υπόθεση έληξε όταν συγκεντρώθηκαν στο σημείο δημοσιογράφοι και άρχισαν να βιντεοσκοπούν με το κινητό τους όλα αυτά τα.... "υπέροχα" που συνέβαιναν έξω από τα δικαστήρια Ευελπίδων αλλά και χάρις σε κάποιους δικηγόρους που βρίσκονταν στο σημείο και άρχισαν να φωνάζουν προς τους αστυνομικούς ότι είναι παράνομο αυτό που κάνουν στον Μάριο.

Διεθνοποιήθηκε το θέμα

Σε ανάρτηση της στον αγγλόφωνο λογαριασμό της στο Twitter, η διεθνής οργάνωση Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα κατήγγειλε την αυθαιρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

«Ενώ κάλυπτε πολιτική διαδήλωση στην Αθήνα την Τετάρτη ο φωτορεπόρτερ του Documetno Μάριος Ραφαήλ Μπίκος συνελήφθη και κρατήθηκε από την αστυνομία για μία ώρα χωρίς λόγο παρότι έδειξε τις δημοσιογραφικές του διαπιστεύσει», γράφουν χαρακτηριστικά. 

Σ.Κ

Παρακολουθήστε το video που ακολουθεί και καταγράφει όλα όσα συνέβησαν εχθές: