Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΕΡΕΜΠΕΗΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

«Αλλάζουν πρόσωπο» το 1ο Γυμνάσιο & το 1ο ΓΕΛ Ορεστιάδας - Πάνω από 1,5 εκ. € «ρίχνει» ο Δήμος για όλα τα σχολεία

«Αλλάζουν πρόσωπο» το 1ο Γυμνάσιο & το 1ο ΓΕΛ Ορεστιάδας - Πάνω από 1,5 εκ. € «ρίχνει» ο Δήμος για όλα τα σχολεία

11-07-2018

Ένα νέο, περισσότερο λειτουργικό και χαρούμενο πρόσωπο αποκτούν δύο σχολεία της Ορεστιάδας, και συγκεκριμένα το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο.

Ο Δήμος Ορεστιάδας βρίσκεται ανάμεσα στους 18 Δήμους πανελληνίως που επιλέχθηκαν προς ένταξη στο πιλοτικό πρόγραμμα «ΕΜΑΥΤΙΩΝ», που περιλαμβάνει δραστικές παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες της χώρας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που πρόκειται να γίνουν ανέρχεται στις 139.500 €, 50.000 € των οποίων προερχόμενες από το πρόγραμμα και 89.500 € από το Δήμο Ορεστιάδας.Οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στην αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των μαθητών και περιλαμβάνουν πλήρη ανάπλαση και διαμόρφωση των αύλειων χώρων, με κατασκευή γηπέδων 5*5, ανακατασκευή γηπέδων μπάσκετ, αλλά και αστικό εξοπλισμό, όπως κιόσκια και παγκάκια που θα φιλοξενούν τους μαθητές και τις απογευματινές ώρες.

Όπως δήλωσε στο e-evros ο Δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, πρόκειται για τη συνολική αναβάθμιση των χώρων που συνολικά φιλοξενούν 500 μαθητές. Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο έχει χρονοδιαγράμμα ολοκλήρωσης τους 6 μήνες από την ημερομηνία έναρξης των εργασιών, με την παράδοσή του το αργότερο έως την άνοιξη του 2019, ενώ δεν αποκλείεται να έχει ολοκληρωθεί και εντός του 2018, εφόσον εξελιχθεί ομαλά η διαγωνιστική διαδικασία.

Σε ότι αφορά τα επόμενα βήματα της Δημοτικής Αρχής προς την κατεύθυνση αναβάθμισης των σχολείων, ο Βασίλης Μαυρίδης επισήμανε: «Έχουμε έτοιμη μελέτη του 1.550.000 € για όλα τα σχολεία στην Ορεστιάδα. Αυτά τα χρήματα προέρχονται από ίδιους πόρους του Δήμου, από το νοικοκύρεμα που έχουμε κάνει. Θα απορροφηθούν για την κάλυψη των αναγκών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως έχουν καταγραφεί από τους Διευθυντές, ενώ περιμένουμε και 200.000 € από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Φιλόδημος».

Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για παρεμβάσεις ουσιαστικού χαρακτήρα που θα βελτιώσουν της συνθήκες μάθησης αλλά και ποιότητας ζωής των μαθητών, οι οποίοι ήδη καταγράφουν εξαιρετικές επιδόσεις, δεδομένων και των φετινών βαθμολογιών στις Πανελλήνιες των μαθητών της Ορεστιάδας.   

 

 Μαρίνα Κριτού