Σήμερα είναι: Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
greek english turkish
VAMOS SOHO AL FARO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Το σημείο κατασκευής του έργου
Το σημείο κατασκευής του έργου

«Ανάσα» για τους αγρότες της Σαμοθράκης: ξεκίνησε η κατασκευή της Λιμνοδεξαμενής

21-11-2018

Προχωράει μετά από σχεδόν 6 χρόνια στασιμότητας το έργο της Λιμνοδεξαμενής στη Σαμοθράκη.

Το έργο θα κατασκευαστεί στην θέση Αηδόνι και περιλαμβάνει την κατασκευή αρδευτικής λιμνοδεξαμενής συνολικής χωρητικότητας 315.000 κ.μ. νερού καθώς και συνοδευτικά αρδευτικά έργα ,απαλλοτριώσεις κλπ με συνολικό προϋπολογισμό κατασκευής τα 5.250.000 €.

Το έργο αναμενόταν να δημοπρατηθεί στις αρχές του 2012 και να ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος του 2013, όμως μια σειρά λόγων και μετέπειτα γραφειοκρατικών εμπόδισαν την έναρξη των εργασιών, αφήνοντας το μετέωρο.

Συγκεκριμένα, υπήρξε κόλλημα με τις απαλλοτριώσεις αφού ύστερα από την εξάντληση του συμβατικού χρόνου κατασκευής του έργου δεν είχαν ακόμη αποζημιωθεί. Επιπλέον το έργο βρέθηκε με «τρύπα» ως προς την χρηματοδότησή του, μετά τη λήξη της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου.

Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις, που επέφεραν και τη λήξη της σύμβασης του αναδόχου κατασκευής, ο οποίος μάλιστα θα λάβει αποζημίωση της τάξεως των 312.898 € αφού οι καθυστερήσεις δεν οφείλονται στον ίδιο. 

Σε ότι αφορά τη νέα προθεσμία, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών φτάνει μέχρι και το τέλος του 2020.

Πρόκειται για μια παρέμβαση που θα επιλύσει ένα σημαντικό ζήτημα άρδευσης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στις περιοχές Αλώνια, Λάκκωμα και Ξηροπόταμος.

Μαρίνα Κριτού