Σήμερα είναι: Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
greek english turkish
ALL4U JOY SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ανεξάρτητη Κοινότητα Φάρος Αλεξανδρούπολης: "Μήπως λύθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες;"

Ανεξάρτητη Κοινότητα Φάρος Αλεξανδρούπολης: "Μήπως λύθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες;"

31-07-2020

Ίσως τελικά να λύθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν του πολίτες της Αλεξανδρούπολης και γι αυτόν το λόγο να μην γίνονται οι συνεδριάσεις της δημοτικής Κοινότητας.

Αυτή είναι η μία εξήγηση που δίνει η Ανεξάρτητη Κοινότητα Φάρος Αλεξανδρούπολης, υπάρχει όμως ακόμη μια που κάνει λόγο για φίμωση.

Συγκεκριμένα αναφέρει: "Πέρασε ο Ιούλιος, δίχως να έχει συγκληθεί η από το νόμο προβλεπόμενη μηνιαία συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης. Δεν πρόκειται απλώς για προχειρότητα, αλλά για μια μεθοδευμένη και βαθιά αντιδημοκρατική πράξη, η οποία επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες.

Μήπως λύθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες; Ή μήπως, εν τέλει, ισχύει η φίμωση του εκλεγμένου οργάνου του Δήμου, όπως έχουμε επανειλημμένως καταγγείλει δίχως να λαμβάνουμε ουσιαστική απάντηση;" καταλήγει η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κοινότητας Φάρος Αλεξανδρούπολης.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη Λειτουργία των Κοινοτήταν αναφέρεται ότι το Συμβούλιο της  Κοινότητας συνεδριάζει ύστερα από  πρόσκληση του Προέδρου του μία τουλάχιστον φορά το μήνα, υποχρεωτικά, ακόμα και αν δεν υπάχουν θέματα  για συζήτηση ή μοναδικό θέμα είναι η ενημέρωση δημοτών σε ορισμένα θέματα.

Διαβάστε αναλυτικά την Εγκύκλιο του ΥΠΕΣ για τη Λειτουργία των Κοινοτήτων.

Σ.Κ