Σήμερα είναι: Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
greek english turkish
ALL4U Δερέμπεης μικρό JOY

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στον Έβρο - Οι κάτοικοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν (video)

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στον Έβρο - Οι κάτοικοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν (video)

20-10-2019

Εκατοντάδες μετανάστες περνούν καθημερινά τον ποταμό Έβρο με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς και την κατάσταση να γίνεται πλέον ανεξέλεγκτη.

Σε όλα σχεδόν τα παρέβρια χωριά αλλά και την Ορεστιάδα, από τη Νέα Βύσσα, το Χειμώνιο, το Θούριο, το Σοφικό, το Πύθιο, το Πραγγί, βλέπει κανείς μέσα σε αυτά ή στους αγροτικούς και τους επαρχιακούς δρόμους, ανθρώπους κάθε ηλικίας, φανερά ταλαιπωρημένους να περπατούν με τα πόδια, κουβαλώντας αρκετοί και μικρά παιδιά στην αγκαλιά ή υποβοηθώντας μεγαλύτερους σε ηλικία.

Αναγνώστης του e-evros.gr έστειλε το παρακάτω video και αναφέρει: 

"Σας στέλνω ένα βίντεο από την κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στο Μεγάλο Δέρειο. Περιμετρικά του χωριού και σε απόσταση 300 μέτρων αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 καταυλισμοί των 50 έως και 80 λαθραίων ατόμων στον κάθε καταυλισμό που σιτίζονται από τα 2 σούπερ μάρκετ (τρόφιμα – καζάνια μαγειρέματος, κατσαρόλες...-είδη υγιεινής – ρουχισμός κλπ) του χωριού, περιμένοντας για αρκετό διάστημα τη νύχτα που διακινητές θα τους μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Καθημερινά από το Μεγάλο Δέρειο , το χωριό Σιδηροχώρι και το χωριό Γέρικο διακινούνται πάνω από 150 άτομα.

Ευχαριστώ και παρακαλώ να δημοσιευτεί στο σάιτ σας η κατάσταση αι ο φόβος που βιώνουμε καθημερινά όλοι όσοι κατοικούμε σε αυτά τα χωριά".