Σήμερα είναι: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
greek english turkish
ΙΚΤΕΟ AL FARO SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στις Φέρες & κατασκευή Βιολογικού στη Σαμοθράκη στα 13 εκ. € του «Φιλόδημου»

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στις Φέρες & κατασκευή Βιολογικού στη Σαμοθράκη στα 13 εκ. € του «Φιλόδημου»

22-11-2018

Σε μια σημαντική ενίσχυση για 3 Δήμους του Έβρου προχώρησε ο Υπουργός Εσωτερικών, μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έργα αναβάθμισης των δικτύων και βελτίωσης της ύδρευσης σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη αλλά στο νησί του Έβρου, τη Σαμοθράκη.  

Οι ενισχύσεις θα διατεθούν σε 39 Δήμους της χώρας, με συνολικό προϋπολογισμό τα132 εκ.€, εκ των οποίων περισσότερα από 13 εκ.€ προορίζονται για τον Έβρο.

Σε ότι αφορά την Αλεξανδρούπολη οι παρεμβάσεις την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στις Φέρες Αλεξανδρούπολης, αλλά και παρεμβάσεις παρόμοιου χαρακτήρα στη Συκορράχη και την ευρύτερη περιοχής της Μάκρης με προϋπολογισμό 2.421.182 €.

Για την πρωτεύουσα του Έβρου, εγκρίθηκαν επίσης 4.450.000 €, για την επέκταση και την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού, όπου οι παρεμβάσεις σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ, θα είναι σοβαρές.

«Πρόκειται για κατασκευή του 1980, που συντηρείται αξιοπρεπώς και από τους ίδιους τους υπαλλήλους. Δεδομένου του ύψους του ποσού θα γίνουν μεγάλες και σοβαρές παρεμβάσεις», επισημαίνει ο Γιώργος Ουζουνίδης.

Τα έργα αναμένεται να εκκινήσουν στις αρχές του 2019, ύστερα και από την υπογραφή των συμβάσεων.  

Ένα σημαντικό έργο δρομολογείται και στην Σαμοθράκη, και δεν είναι άλλο από το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού. Ένα έργο υψίστης σημασίας για τους κατοίκους του νησιού, για το οποίο εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 3.333.000 €.

Το έργο του Βιολογικού Σαμοθράκης έχει "κολλήσει" στην παραχώρηση του οικοπέδου όπου θα κατασκευαστεί το έργο, αφού η Δημοτική Αρχή βρίσκεται εν αναμονή κατάθεσης προσφοράς σε ότι αφορά το ύψος του ενοικιαστηρίου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Παπάς αισιοδοξεί πως εντός του Δεκεμβρίου θα επιτευχθεί συμφωνία και αμέσως μετά θα εκκινήσει το έργο, που είναι εδώ και καιρό ώριμο.

Στις χρηματοδοτήσεις του Έβρου εντάσσεται και η Ορεστιάδα, για την οποία εγκρίθηκαν 3.000.000 € για τη βελτίωση των υποδομών στο δίκτυο ύδρευσης συνολικά.  

Να σημειωθεί ότι υπεγράφη (23/11) σύμβαση ύψους 4,4 εκ. € για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στην Μάκρη Αλεξανδρούπολης, που περιλαμβάνει την τοποθέτηση αγωγού μήκους 15 χλμ. και 5 αντλιοστάσια ενώ το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών είναι 24 μήνες.