Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
EMY ΜΟΝΩΣΕΙΣ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αθανάσιος Καμηλάρης Αντιπρόεδρος Αινήσιου Δέλτα του Έβρου.
Αθανάσιος Καμηλάρης Αντιπρόεδρος Αινήσιου Δέλτα του Έβρου.

Αντιπρόεδρος Αινήσιου Δέλτα του Έβρου: "Είμαστε σε επιφυλακή για να αποτρέψουμε την είσοδο μεταναστών"

25-09-2022

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Αθανάσιος Καμηλάρης, ψαράς και αντιπρόεδρος Αινήσιου Δέλτα Έβρου, και περιέγραψε όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, στρατός και αστυνομία είναι σε επιφυλακή για να αποτρέψουν την είσοδο παράτυπων μεταναστών.

Συγκεκριμένα ανέφερε "Ακούγεται ότι στην περιοχή μας έχουνε κατεβάσει κόσμο στα σύνορα, προσπαθεί να κάνει κάτι παρόμοιο με τον Μάρτιο του 2020 και εμείς εδώ είμαστε σε επιφυλακή ότι ώρα μας χρειαστούν ξανά η αστυνομία και ο στρατός. Εμείς σαν ψαράδες και σαν Σύλλογος Αινήσιο Δέλτα θα είμαστε εδώ να συμβάλλουμε όπως συμβάλλαμε τότε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε σε όλη αυτή την κατάσταση που εάν γίνει εγώ πιστεύω θα είναι λίγο χειρότερη από την πρώτη φορά". 

VW Τερζενίδης

Παράλληλα λίγες μόλις ώρες μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και το μήνυμα που έστειλε στους Τούρκους πολίτες, ο Χουλουσί Ακάρ έκανε λόγο για «δικαίωμα αυτοάμυνας», αμφισβητώντας εκ νέου την κυριαρχία ελληνικών νησιών.

Μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet και ερωτηθείς για την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Καστελλόριζο, ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι «βλέποντας την προκλητική τους στάση τον τελευταίο καιρό, σκεφτήκαμε ότι ξέχασαν να κολυμπήσουν. Αν πάνε με αυτή τη νοοτροπία, το να ξέρουν να κολυμπούν, θα τους φανεί χρήσιμο».