Σήμερα είναι: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
greek english turkish
ΚΡΟΝΟΣ ΙΚΤΕΟ SOHO

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Από 8-10 Απριλίου το 3ο Συνέδριο Εκπαίδευσης και Έρευνας της Ιατρικής του Δ.Π.Θ στην Αλεξ/πολη

Από 8-10 Απριλίου το 3ο Συνέδριο Εκπαίδευσης και Έρευνας της Ιατρικής του Δ.Π.Θ στην Αλεξ/πολη

02-04-2016

Το 3ο Συνέδριο Εκπαίδευσης και Έρευνας της Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 10 Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη.

Το συνέδριο διοργανώνει το τμήμα Ιατρικής Σχολής του Δ.Π.Θ. σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρεία Θράκης ,ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δ.Π.Θ.

Στο Επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου συμμετέχουν, οι Πρόεδροι των Ιατρικών Σχολών, ο Σ. Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Καθηγητές της Ιατρικής και της Νομικής Σχολής .

Σκοπός του Συνεδρίου είναι ο απολογισμός των εκπαιδευτικών και ερευνητικών πεπραγμένων και η ανάπτυξη θεμάτων σχετικών με την εισαγωγή νέων και αποδοτικότερων μεθόδων διδασκαλίας και εκπαίδευσης.

Επίσης θα παρουσιαστούν το ερευνητικό έργο, οι ερευνητικές δυνατότητες και ο σχεδιασμός ανάπτυξης ερευνητικών πρωτοκόλλων των Κλινικών και Εργαστηρίων και ο σχεδιασμός προτάσεων ερευνητικών συνεργασιών με αντίστοιχα Εργαστήρια ή Κλινικές για την βελτίωση και την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας στην Ιατρική.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου θα λειτουργεί έκθεση με τίτλο:
«Θρηίκων χώρας απάσης γεωγραφία» με σπάνιους ιστορικούς χάρτες της Θράκης. Οι χάρτες προέρχονται από τη συλλογή του Αλέξανδρου Γαρύφαλλου, Καθηγητή Παθολογίας-Κλινικής Ανοσολογίας και Προέδρου του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μέσα από αυτούς παρουσιάζεται η ιστορία της Θράκης από τους αρχαίους χρόνους, μέχρι τη σημερινή διαμόρφωση των σύγχρονων συνόρων της.

Πηγή: ert.gr