Σήμερα είναι: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
greek english turkish
AL FARO ΙΚΤΕΟ VAMOS

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Απογοητευμένος από δημοσίευμα της Ελεύθερης Θράκης ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως

Απογοητευμένος από δημοσίευμα της Ελεύθερης Θράκης ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως

18-05-2019

"Είναι πολύ θλιθερό το γεγονός και χρειάζεται πολύ προσοχή. Χρειάζεται να κρατήσουμε όλοι ένα επίπεδο" δηλώνει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερη Θράκη, στις 17 Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα καταφέρεται κατά του Μέσου, για το "ήθος των γραφομένων" σχετικά με το άρθρο που δημοσιεύθηκε και φέρει τον Μητροπολίτη ως όργανο προεκλογικής προπαγάνδας του Δημάρχου κ. Λαμπάκη.

Ο Μητροπολίτης εμφανώς εκνευρισμένος από την... δημοσιογραφική καθαρότητα του εντύπου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου:

Αγαπητέ μου κ. Κονδύλη,

Διάβασα στο άρθρο σας ότι «απ’ όσα» σας λένε «ο Δήμαρχος κ. Λαμπάκης με χρησιμοποιεί ως προπαγάνδα της προεκλογικής του καμπάνιας». Διαμαρτύρομαι έντονα για το ήθος των γραφομένων σας και εκφράζω την πικρία μου.

Άραγε, με ποιο όφελος γίνομαι όργανο προπαγάνδας; Μήπως έχετε και περί αυτού πληροφορίες; Δεν ξέρετε ότι έχω δεχθεί στο Γραφείο μου και έχω εν γνώσει μου φωτογραφηθεί με όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες των υποψηφίων (τόσο για τις δημοτικές, όσο και για τις περιφερειακές εκλογές); Και θεωρώ τιμή μου τις επισκέψεις τους και το αίτημά τους να φωτογραφηθούν μαζί μου!

Βεβαίως με τον εκλεγμένο Δήμαρχο κ. Ευαγ. Λαμπάκη, θα συνεργάζομαι θεσμικά και θα τον τιμώ προσωπικά, ως εκλεκτό του λαού μας, μέχρι λήξεως της νυν θητείας του.

Γνωρίζω όμως κι άλλους τρόπους να διχάζω, να ομιλώ και να πυροδοτώ μύδρους, όπως κάνετε τα ΜΜΕ, αλλά τότε δεν θα μπορώ να δικαιολογήσω τις αφορμές και τους στόχους μου!

Προτιμώ, λοιπόν, την ενότητα και την θεσμική τάξη, έναντι της υπόπτου απρεπείας και της σκοπιμότητος.

Έρρωσθε εν Κυρίω αναστάντι

Ο Αλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ