Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Αποκαλυπτικές ομολογίες Γιάννη Ναιτίδη για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Αποκαλυπτικές ομολογίες Γιάννη Ναιτίδη για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

21-05-2022

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους όσοι άκουσαν την χθεσινή συνέντευξη του Προέδρου της τοπικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης και Προέδρου του Πολιτιστικού συλλόγου Μαΐστρου Γιάννη Ναιτίδη στο Ρ/Σ Maximum και στον Δημήτρη Κολιό.

Ο κ. Ναϊτίδης κλήθηκε ως Πρόεδρος του Συλλόγου της Μαΐστρου που διαχειρίζεται το μουσείο, να ενημερώσει τους πολίτες για ποιο λόγο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ήταν κλειστό την Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18/5/2022. Και από αυτό ξεκίνησε μία σειρά αποκαλύψεων που δημιουργούν πολλά και μεγάλα ερωτηματικά.

Η 1η αποκάλυψη ήταν ότι από τον Απρίλιο του 2021 έχει λήξει και δεν ανανεώθηκε ποτέ η ανάθεση της διαχείρισης του μουσείου στον σύλλογο Μαΐστρου.
Άρα ο Δήμος και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού είναι υπεύθυνοι για το Δημοτικό Μουσείο.

Η 2η αποκάλυψη είναι ότι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι κλειστό εδώ και περίπου 2 χρόνια.

Η 3η αποκάλυψη ήταν σχετική με τις δραστηριότητες του συλλόγου και τα έσοδα - έξοδα ανα έτος.

Το e-evros προχώρησε σε διερεύνηση και η 5η αποκάλυψη είναι τα ιλιγγιώδη ποσά που επιχορηγήθηκε ο συγκεκριμένος σύλλογος από τον Δήμο την 7ετία 2014 - 2020. Σύνολο 101.000 €

Οι αστήρικτες δικαιολογίες για προσλήψεις εκπαιδευτικών δεν έπεισαν και δεν είναι άλλοθι για κανέναν.

Υπήρχε η δυνατότητα πρόσληψης νέων ανέργων εκπαιδευτικών με 8 μηνες συμβάσεις για να λειτουργήσουν αυτό το κόσμημα πολιτισμού που από ανευθυνότητα και εγκληματική αμέλεια εγκαταλείφθηκε να καταστρέφεται.

Το μουσείο επιχορηγήθηκε με 101.000 € σε 6,5 χρόνια.

Ίσως μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη του Γιάννη Ναϊτίδη στον Δημήτρη Κολιό να "ξυπνήσουν" οι υπεύθυνοι και να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δείξουν τις πολιτιστικές τους ευαισθησίες.

Σ.Κ