Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
ENERGO - PETROVITS

Αθλητικά Νέα

Απολογισμός αγωνιστικής χρονιάς για το Badminton του Εθνικού Αλεξ/πολης

Απολογισμός αγωνιστικής χρονιάς για το Badminton του Εθνικού Αλεξ/πολης

17-05-2016

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται η αγωνιστική περίοδος 2015-2016 για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στοBadminton. Οι αθλητές του συλλόγου, πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο. Συγκεκριμένα:

  • Στους Περιφερειακούς Αγώνες Θράκης, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης συγκέντρωσε συνολικά 80 μετάλλια σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, συντρίβοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Οι διακριθέντες αθλητές ήταν:

Κατηγορία Ανδρών-Γυναικών

Ποντίκης Γιάννης, Εμμανουηλίδου Κατερίνα, Καζάκης Βαγγέλης, Κοϊνάκη Βίκυ, Καζαντζής Θοδωρής, Τσακνή Πελαγία, Σκουμπουτής Σωτήρης, Αφησιάδου Έφη.

Κατηγορίες U19, U17, U15, U13

Ορφανίδου Βάσω, Πατερόπουλος Αντώνης, Βουκουρεσλής Τηλέμαχος, Σαλιαρίδου Μαρία, Λαμπούδης Δημήτρης, Καραγεωργίου Κυριάκος, Δημητρακοπούλου Ελισάβετ, Μασκαλέρης Γρηγόρης, Κομήτης Δημήτρης, Μανδάνη Δέσποινα.

  • Αρκετοί αθλητές του Εθνικού φιγουράρουν πλέον ανάμεσα στους κορυφαίους του αγωνίσματος σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την επίσημη βαθμολογία που εκδίδει η Ομοσπονδία Αντιπτέρισης. Αναλυτικότερα, οι καλύτερες θέσεις των αθλητών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης:

Εμμανουηλίδου Κατερίνα  (κατηγορία Γυναικών)

Ποντίκης Γιάννης 12ος (κατηγορία Ανδρών)

Καραγεωργίου Κυριάκος 14ος (κατηγορία U15)

Καζαντζής Θοδωρής 20ος (κατηγορία Ανδρών)

Πατερόπουλος Αντώνης 22ος (κατηγορία U17)

Ορφανίδου Βάσω 22η (κατηγορία Γυναικών)

Κοϊνάκη Βίκυ 26η (κατηγορία Γυναικών)

Τσακνή Πελαγία 27η (κατηγορία Γυναικών)

Βουκουρεσλής Τηλέμαχος 28ος (κατηγορία U17)

  • Στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα ο Πατερόπουλος Αντώνης κατέκτησε την 6η θέση, ενώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων, η Κοϊνάκη Βίκυ και η Τσακνή Πελαγία κατέκτησαν συνολικά 4 μετάλλια.
  • Κι όμως, οι επιτυχίες δεν περιορίστηκαν μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, διότι σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιπτέρισης, διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία στις 6 & 7 Φεβρουαρίου Πανελλήνιο Τουρνουά Badminton, για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης. Σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών, ενώ το παρών έδωσε όλη η αφρόκρεμα του αγωνίσματος, προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους παρευρισκόμενους. Ανάμεσά τους και ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, κος Ξάνθου Βασίλης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της χρονιάς επισκέφθηκε άλλες δύο φορές την πόλη μας, στα πλαίσια προετοιμασίας και προπόνησης των αθλητών του Εθνικού.
  • Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, θα έχει την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει και να διοργανώσει στις 28, 29 & 30 Οκτωβρίου το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων.

Η συστηματική δουλειά που γίνεται στο τμήμα Badminton του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, αποφέρει όλο και περισσότερους καρπούς. Ο σύλλογος διαθέτει πλέον τμήμα παιδικό, τμήμα εφηβικό και τμήμα ενηλίκων, και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να έλθουν από κοντά να γνωρίσουν το συναρπαστικό αυτό ολυμπιακό αγώνισμα που προάγει τον υγιή αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα.